• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Kapadokya’da ‘Chinadocia’ projesi başlatıldı

Kapadokya’da ‘Chinadocia’ projesi başlatıldı
Çin'de 2018 yılının Türkiye turizmi yılı ilan edilmesiyle birlikte Türkiye'nin önemli turizm bölgesinden olan Kapadokya'da da "Chinadocia" projesi başlatıldı.

Çin'de 2018 yılının Türkiye turizmi yılı ilan edilmesiyle birlikte Türkiye'nin önemli turizm bölgesinden olan Kapadokya'da da "Chinadocia" projesi başlatıldı.

Çin'de 2018 yılının Türkiye turizm yılı ilan edilmesiyle birlikte Kapadokya bölgesinde de Çinli turistleri en güzel bir şekilde ağırlamak amacıyla Nevşehir Valiliği öncülüğünde Ahiler Kalkınma Ajansı ve Turizm İl Müdürlüğü "Chinadocia" projesi adı altında Çinlileri misafir edecek. Bu sabah Kapadokya'da sıcak hava balonlarının sepetlerine Çin Halk Cumhuriyeti'nin yeni yılını kutlayan afişlerle havalanması planlanan balonlar, hava muhalefeti nedeniyle havalanamayınca balon turuna katılmak üzere Kapadokya bölgesine gelen Çinli turistler, pankartlar eşliğinde Çin'in yeni yılını kutladı.

Çin'den Kapadokya bölgesini ziyarete gelen Zheng Chenyu, "Yeni yıl kutlamalarını ailemle birlikte Kapadokya'da kutlamak için geldik. Balonlarda ki ateş bizleri çok etkiliyor. Burada olmaktan dolayı son derece mutluyum" dedi. Çinli turist Li Xue ise açıklamasında "Türkiye'yi çok seviyoruz. Türk insanı çok misafirperver. İstanbul'dan Kapadokya bölgesine gelene kadar Türk insanları bizimle çok iyi ilgilendi. Kapadokya bölgesinde balona binerek böylesine güzel bir tecrübeyi yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ise, "Hepimizin bildiği gibi Çin'de kabalık nüfusu ile dünyadaki en büyük turizm pazarlarından bir tanesidir. Bu yılda Çin'de ülkemiz bazlı olarak 2018 yılında Türkiye Turizm Yılı ilan edildi. Biz de Kapadokya bölgesi olarak Türkiye'ye güven sonucu olarak Çin'de ilan edilen bu yılda bölgemize en fazla turisti nasıl çekeriz diye Chinadocia Pazarlama Projesi altında bir proje geliştirdik. Bu projenin uygulama aşamasında 2018 yılında değişik aktivelerimiz olacak. Bu aktiviteleri Çinliler için önemli bir gün olan 16 Şubat 2018 tarihinde başlatılmasını düşündük ama hava şartlarından dolayı balonların uçmaması nedeniyle bugüne erteledik. Bugün burada Chinadocia Projemize başlamış oluyoruz. İnşallah hem Türkiye olarak hem bölgemiz olarak Çin turizm pastasından en büyük oranda faydalanmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Genel Sekreter Vekili Bekir Varol da açıklamasında, "2018 yılında Çin'de Türkiye turizm yılı ilan edildi. Bizde Çinlilere jest olması amacıyla Kapadokya'da Çin yılı ilan ettik. Adını da Chinadocia koyduk. Bu kapsamda 2018 yılı boyunca Çinli turistleri bölgemizi Çin'de tanıtmak için çeşitli projeler yapacağız. Bugünde bunun bir başlangıcıydı açıkçası. Hem bugün Çin yılını kutluyoruz hem de etkinliklerimize başlıyoruz" diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici ise, "2018 yılında Çin'de Türk yılı olması sebebiyle biz de Kapadokya'da Chinadocia ismiyle bir etkinlik projesi başlattık. Bugün ilk balon uçuşlarında Chinadocia sloganıyla Çinli turistlere bir jest yaptık. Bundan sonra da etkinliklerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

Kapadokya'da balon turuna katılmak isteyen Çinli turistler hava muhalefeti nedeniyle balon turu yapamayınca Nevşehir Valiliği tarafından hazırlanan "Hapy Chinese New Year" pankartıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim