• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Kapadokya yeni yıla dolu girecek

Kapadokya yeni yıla dolu girecek
Türkiye'nin peribacaları, kayadan oyma eğlence merkezleri, butik otelleri ve sıcak hava balonları ile ünlü Kapadokya bölgesinde bulunan işletmeler, yılbaşı...

Türkiye'nin peribacaları, kayadan oyma eğlence merkezleri, butik otelleri ve sıcak hava balonları ile ünlü Kapadokya bölgesinde bulunan işletmeler, yılbaşı hazırlıklarını tamamladı. İşletmelerin şu ana kadar yapılan rezervasyonlarla yüzde 70 doluluk oranına ulaştığı belirtiliyor.

Yeni yıla özel bir yerde, özel bir mekanda girmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin ilk tercihlerinden biri olan Kapadokya'da faaliyet gösteren oteller, Türk geceleri ile ünlü kayadan oyma eğlence merkezleri ve restoranlar misafirlerini yılbaşında özel sürprizlerle ağırlayacak. Kış mevsiminde olunmasına rağmen havanın fazla soğuk olmaması ve yoğun kar yağışı beklenmemesi doğa ve balon turları ile atlı gezi yapma imkanı sunması da yılbaşında yerli turistin bölgeyi tercihinde etken oldu.

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, bölgede bulunan işletmelerin yerli turistinde yüksek talebiyle yılbaşına yüzde 70 civarında doluluk oranıyla gireceklerini söyledi.

Dinler, şunları kaydetti: "Yılbaşı dolayısıyla bölgede bulunan eğlence yerlerinde özel paket programlar bulunuyor. Buralara ve sıcak hava balonlarına büyük rağbet var. Kapadokya'da artık çok çeşitli alternatifler de bulunduğu için yeni yıla dolu bir şekilde girilecek. Yurt içinden İstanbul, Ankara, İzmir, Adana gibi büyük illerin yanısıra Kayseri, Niğde, Kırşehir gibi çevre illerden de yılbaşı programlarına yoğun ilgi var. Kapadokya bölgesinde bulunan işletmelerde uygulanacak paket program tarifeleri ise konaklamalı 450 lira, konaklamasız ise 150 lira civarında olacak."

Kayadan oyma mağara otelleri ve pansiyonları ile ünlü Nevşehir'in Göreme beldesinde bulunan Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz ise bu dönemde özellikle, Kore, Çin, Endonezya, Malezya ve Hindistan'dan gelen turistlerin yılbaşını burada geçireceklerini belirtti. Beldedeki butik tabir edilen mağaradan oyma otellere taleplerin istedikleri seviyelerde bulunduğunu kaydeden Durmaz, bu yıl yerli turistlerin de ilgisinin yüksek olduğunu vurguladı. Durmaz, şöyle devam etti: "Şu anda kaya oyma mekanların içerisindeki eğlence merkezlerinde her zaman olduğu gibi Türk geceleri yapılıyor. Onlar da yılbaşında daha farklı etkinliklerle misafirlerini ağırlayacaktır. Hava iyi olduğu için Kapadokya'da balonlar uçuşları yapılıyor, peribacalarının içesinde bulunan butik oteller şu anda Kapadokya'nın en gözde mekanlarıdır. Kapadokya her yönüyle yılbaşına hazır durumdadır. İşletmelerde Kapadokya'yı tercih edenleri memnunun edebilmek için sürekli uğraş içindeler. Yılbaşı gecesinde en iyi hizmeti sunmak için şimdiden hazırlıklarını tamamladılar. Butik otellerde yılbaşı özel programları 60-200 euro arasında değişen fiyatlarla sunuluyor."

Kapadokya yeni yıla dolu girecek

Kapadokya yeni yıla dolu girecek

Kapadokya yeni yıla dolu girecek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim