• BIST 9762.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Kapadokya turizmi yerli turiste yöneldi

Kapadokya turizmi yerli turiste yöneldi
Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, yabancı ziyaretçi açığını düzenledikleri cazip kampanyalarla yerli turistle doldurmayı...

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, yabancı ziyaretçi açığını düzenledikleri cazip kampanyalarla yerli turistle doldurmayı hedeflediklerini belirtti. Durmaz, hafta sonları bölgeye gelen yerli turistten mennun olduklarına vurgu yaparak, hafta içi günleri doldurmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Her yıl 15-21 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri Nevşehir'de Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumuyla başladı. Nevşehir Valiliği Atatürk Anıtı önünde düzenlenen etkinliğe Vali Mehmet Ceylan, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Cengiz Ekici, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, Rehberler Odası Başkanı Sami Yılmaz, daire müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Atatürk Anıtı'na Vali Mehmet Ceylan, KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, Rehberler Odası Başkanı Sami Yılmaz ve sivil toplum kuruluşları çelenk koydu.

Çelenk sunumu sonrasında açıklama yapan Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, Kapadokya turizminde yabancı ziyaretçide yaşanan düşmeye karşın yerli turizmde bir canlanma başladığına dikkat çekti. Durmaz, şunları kaydetti: "Hafta sonu turizmi diyebileceğimiz cuma, cumartesi ve pazar günleri özellikle Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Tarsus, Adana gibi illerden gelen ziyaretçilerimiz yoğunluk oluşturuyor. Bu yıl yaşanan münferit olaylardan dolayı azalan yabancı turist sayısını yerli turizmi canlandırarak kapatmak istiyoruz. Yerli turisti çekmek üzere işletmeler promosyonlar düzenliyor, tanıtım etkinlikleri yapıyor, fiyatları düşürüyor. Fiyatları yerli turiste yönelik olarak yüzde 50- 60'lara varan oranda düşürdük. Oldukça cazip hale geldi. Hafta sonları yaşanan canlılığı hafta içi günlere de yaymak için çabalıyoruz."

Turizm Haftası etkinliklerinin de başladığını ifade eden Durmaz, hazırlanan güzel ve yoğun bir programla Kapadokya turizmine ivme kazandıracağına inandığını söyledi.Cihan

Kapadokya turizmi yerli turiste yöneldi

Kapadokya turizmi yerli turiste yöneldi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim