• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Kapadokya kültür merkezi açıldı

Kapadokya kültür merkezi açıldı
Binlerce yıllık toprağa yazılan büyülü tarihi ve etkileyiciliği ile dünya çapında bir kültür mirası olan Kapadokya’nın artık bir sanat ve kültür merkezi var.

Kapadokya Sanat ve Kültür Merkezi (KSKM) ilk organizasyonunu 7 Ekim 2015 Çarşamba günü Sarıpınar A.Ş. ev sahipliğinde, Culture Inn Cappadocia Oteli ana sponsorluğunda gerçekleştirdi. Kapadokya Sanat ve Kültür Merkezi,1985 yılında Dünya Kültür Mirası listesine alınan Kapadokya'nın korunmasını gelecek kuşaklara doğal ve kültürel yapılarının aktarılmasını nihai amaç olarak ilan etti. Kapadokya Milli Parkın'daki tarihi peri bacalarına insanlığın evrensel değeri noktasından yaklaşıp koruma kullanma dengesini gözeterek bölgeye yeni bir anlayış kazandırmayı hedef olarak belirledi. Türkiye'nin ve dünyanın ilgi odağı olan bu eşsiz coğrafya için ticari gaye gütmeden sadece sanatsal ve kültürel programlarını deklare eden Kapadokya Sanat ve Kültür Merkezi, Uçhisar Belediyesi tarafından da desteklenmektedir.

Sarıpınar A.Ş. Yönetim Kurulu başkanı ve Mimar Serhan Sarıpınar tarafından oluşturulan KSKM yurtiçi ve yurtdışı organizasyonları ile bölge turizmine hizmet edeceğini açıkladı. Organizasyon çerçevesinde gerek siyasilerin gerekse turizmcilerin ilgisini çeken KSKM, yerel halkın sanatsal ve kültürel etkinliklere bizzat katılımı için yeni organizasyonlarını açıkladı. Eğitim aşamasındaki çocuklar için Arkeoloji Sanat Yayınları ortaklığında boyama kitapları, kültürel miras içerikli yayınları önümüzdeki günlerde tüm Kapadokya bölgesine dağıtacağı müjdesini verdi.

Arkeoloji Sanat Dergisi imtiyaz sahibi Arkeolog Nezih Başgelen'in 'Dünden yarına Kapadokya'' isimli sunumu ile başlayan organizasyon, Gazeteci Ömer Erbil'in ''Kültürel varlıkların korunmasına Kapadokya örneği'' konuşması ile devam etti.

Ishak Serkan Başar'ın ''Son yıllarda turizmde yeni bir destinasyon Kapadokya'' sunumunun yer aldığı etkinlik ile misafirler bambaşka bir Kapadokya izleme fırsatı buldu.

Kapadokya Sanat ve Kültür Merkezi'nin gerçekleştireceği bu organizasyon sayesinde özgür atların yaşadığı eşsiz vadi turu ile bölgenin renkli yüzünü görme fırsatı yakalanmış oldu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim