• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Kanseri Yendi Şarkısını Yazdı

Kanseri Yendi Şarkısını Yazdı
ISPARTA (İHA) – Isparta'da 1 yıl önce lisede okurken yakalandığı kemik kanseri ile hayatı bir anda değişen 20 yaşındaki Ali Bünyamin Yalvaç, kanseri...

ISPARTA (İHA) – Isparta'da 1 yıl önce lisede okurken yakalandığı kemik kanseri ile hayatı bir anda değişen 20 yaşındaki Ali Bünyamin Yalvaç, kanseri yenmeyi başardı. Kanser tedavisi sürecinde yaşadıklarını "Umudunu Kaybetme" başlığıyla yazıya döküp, bunu rap müzikle taçlandıran Yalvaç, "Bu hastalığı ölümsüzleştirmek istedim" dedi.

1 yıldan bu yana kanserle mücadele eden ve radyoterapi, kemoterapi ve cerrahi tedavi süreci sonrası ailesinin ve arkadaşlarının da desteğiyle hastalığı yenen Ali Yalvaç, süreci ve duygularını anlattı.

Umudunu hiçbir zaman kaybetmediğini belirten Yalvaç, "Kanseri grip gibi görün ve ona göre muamele yapın. Ben yendim, herkes yenebilir" diye konuştu.

"ŞANSLIYDIM"

Hasta olduğunu öğrendiğinde çok etkilendiğini dile getiren Yalvaç, "Moral olarak birkaç gün kendime gelemedim. Çevremden ciddi anlamda destek gördüm. Arkadaşlarım ve ailem yanımdaydı. Bu hastalığı yendiysem onların büyük payı var. Moral çok önemli ama çevrendeki insanlar senin hastalığı yeneceğini düşünüyorsa 1-0 önde başlıyorsun. Ben şanslıydım, çevremde bana inanan insanlar vardı. Benim şansım vardı. Ben basketbol oynarken aldığım darbe sonucu hastalığım fark edildi. Erken teşhis oldu. Bu nedenle tedavim çabuk bitti. Radyoterapi, kemoterapi ve ameliyat olarak tedavi gördüm. Kemoterapi çok kötü bir şey. İçtiğiniz suyun bile tadı yoktu. Sanki damağınıza toplu iğne batırıyorlarmış gibi hissediyorsunuz. Hiçbir şeyden zevk almıyorum. Yediğim yemekten, attığım adımdan bile zevk almıyordum. Kötü bir süreçti" dedi.

"RAP MÜZİK YAPTI"

Rap müzik aşığı olduğunu belirten Yalvaç "Bu hastalığı ölümsüzleştirmek istedim. Ne yaşadıysam hepsini bir kağıda döktüm. Daha sonra hoşuma gitti. Şarkı yapmak istedim. Müziğini ayarladım, sözlerini müziğe uyarladım. Çok beklemediğim tepkiler aldım. Ama bu kadarını hayal etmemiştim. Şarkımda da dediğim gibi umutlarını kaybetmesinler. Bu hastalıkta her zaman bir umut var. Artık grip gibi hastalık. İlk başta ölüm geliyor akla. Ama bilinçlendikten sonra üstesinden gelinebiliyor. Yenemeyeceğiniz bir şey değil. Ben yendim, başkaları da yenebilir. Tedavi alırken kendime verdiğim bir sözüm var. İleride iyi bir gelirim olursa bu hastalıkla mücadele etmek istiyorum. İnsanların tedavilerini üstlenmeyi düşünüyorum" ifadelerini kaydetti.

"ALLAH'IM ONU BİZE BAĞIŞLADI"

Ali'nin annesi Ayşegül Yalvaç da "Allah kimseye evladının imtihanını vermesin. Kocan, annen, baban farklı ama evlat daha farklı. O yaşadığımız süreçte Ali'nin gözlerine bakmaya korkardım. Her gün sabah direkt Ali'nin odasına girip, nefes alıyor mu diye bakıyordum. Allah'ıma binlerce şükür. evladımı bize bağışladı. Herkese sabır diliyorum, isyan etmesinler" dedi.

"ARKADAŞLARININ DESTEĞİNİ HEP HİSSETTİ"

Ali'nin hastalığında hiç yalnız bırakmayan arkadaşlarından Cemal Eker "Hastalığı ilk duyduğumuzda zor bir süreç olduğunu anlamıştım. "İnşallah atlatacağız" dedik. Ailesi her zaman yanındaydı. Biz daha çok onu güldürmek, eğlendirmek için uğraştık. Aktiviteler organize ettik. Fikirler geliştirdik. Arkadaşlığa dostluğa ihtiyacı vardı. Hep yanında olmaya çalıştık. Her zaman da yanındayız" diye konuştu.

Kanseri Yendi Şarkısını Yazdı

Kanseri Yendi Şarkısını Yazdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim