• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kanseri yendi golle geri döndü

Kanseri yendi golle geri döndü
Mersin İdmanyurdu'nda forma giyen Berkan Afşarlı, lenf kanserini yendikten sonra sahalara döndüğü ikinci maçında gol atarak büyük sevinç yaşadı.

Mersin İdmanyurdu'nda forma giyen Berkan Afşarlı, lenf kanserini yendikten sonra sahalara döndüğü ikinci maçında gol atarak büyük sevinç yaşadı.

Şubat ayında lenf kanserine yakalandığını öğrenen ve kemoterapi tedavisi görerek kırmızı laciverli formaya tekrar kavuşan Berkan Afşarlı, Çaykur Rizespor maçında gol atarak duygusal anlar yaşadı. Çaykur Rizespor ile oynanan Türkiye Kupası maçının 46. dakikasında oyuna giren Berkan, 55. dakikada gol attı. Sevincini hocası Bülent Korkmaz ile paylaşan Berkan, arkadaşlarından tebrik aldı. Oynadığı güzel futbolla göz dolduran Afşarlı tekrar sakatlanarak oyun dışı kaldı.

"HİÇ BİR ZAMAN MORALİMİ BOZMADIM"

Bu sene Şubat ayında lenf kanseri olduğumu öğrendiğini ifade eden Berkan Afşarlı, ilk başlarda böyle bir hastalığa yakalandığına inanmadığını söyledi.

Gerçek olduğunu anladıktan sonra ise moralini bozmadığını anlatan Afşarlı, "Ben bunu sakatlık gibi görüyordum. Bana bir süreç verdiler "şu kadar kemoterapi göreceksin ondan sonra her şey yine iyiye gidecek" dediler. Ben de buna güvenip inanarak günleri saydım. Tedavi oldum iki haftaya bir kemoterapiye gidiyordum. Ailem, kulübüm, takım arkadaşlarım, Mersin İdmanyurdu taraftarları sağ olsun herkes yanımda durdu. Bana güç verdiler. Onun için bu süreci rahat bir şekilde atlattım." diye konuştu.

"HER ZAMAN POZİTİF DÜŞÜNMEK GEREKİYOR"

Hastalığa yakalandıktan sonra fazla üzülmeyerek bu süreçten sonra kendini futbola vereceğini düşündüğünü vurgulayan Afşarlı şöyle devam etti:

"Çok şükür öyle oldu. Sahalara geri döndüm bundan da çok mutluyum. Çok çalıştım. Kupa maçlarında görev aldım. Dün ikinci kupa maçımı oynadım. Golümü de attım ayrı bir sevinç bu. Ama bu hastalığı atlatmak benim için en önemlisi idi. Bundan çok mutluyum. Hayat her zaman kolay bir şey değildir. Herkesin başına böyle hastalıklar gelebilir. Her zaman iyisini görmek gerekiyor. Her zamana pozitif düşünmek gerekiyor. Hayatta hiç bir şey becerilemez diye bir şey yoktur. Allah kimseye göstermesin ama başa gelince iyi düşünmek gerekiyor."

"GOL ATARAK MESAJ VERDİM"

Çaykur Rizespor'a gol attıktan sonra bayağı karışık bir duygu yaşadığını anlatan Afşarlı, "O an ne hissettiğimi kendim de tam bilmiyorum. Rahatladım. Berkan sahalara geri döndü diye mesaj vermiş oldum. Benim için çok güzel bir şeydi. Takım olarak sıkıntılarımız var ama kendim için çok güzel bir şey. Yarın bu durumları daha iyi değerlendirmek istiyorum. Takıma her yerden destek çıkmak istiyorum. Yardım etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

"HOCAM BANA GÜVEN VERDİ"

Teknik Direktör Bülent Korkmaz'ın her zaman kendisine güven verdiğine dikkat çeken Berkan Afşarlı, "Çok sağ olsun hocam bana bu güveni verdi. Baskıyı da benden aldı. Sürekli konuşurken bana baskı uygulamadı, strese girmeme neden olacak bir şey yapmadı. Bu da benim için yeşil sahaya dönmem için daha kolay oldu. Kafam rahattı, sahaya çıktım hocam bana güvendi. Güveni boşa çıkarmamam gerekiyordu." derken, bu durumda olan sporcular için ise şu tavsiyelerde bulundu:

"Ben her zaman bu hastalığı şaka olarak gördüm. Hastalıkla dalga geçtim. Kötü bir hastalık, kanser kelimesi kötü bir kelime. Ben bunu şaka ile algıladığım, önemsemediğim için faydası oldu. Kafam rahattı. Kendimi iyi hissettim. Sonuçta bir insan kendisini iyi hissettikten sonra hasta olsa bile birisi bunu söylediği zaman buna inanmaz. Ben kendimi hep iyi hissettim. Onun için pozitif düşünmesi bir insan için en önemlisi. Her şeyde bir hayır vardır."

Kanseri yendi golle geri döndü

Kanseri yendi golle geri döndü

Kanseri yendi golle geri döndü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim