• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Kanseri yendi ama dolandırıcılara yenildi

Kanseri yendi ama dolandırıcılara yenildi
Yıllarca kan kanseri (Lösemi) ile mücadele eden ve hastalığı yenen Ramazan Öner isimli vatandaş, çalıştığı şirkette iş yaptığı bir toptancı tarafından...

Yıllarca kan kanseri (Lösemi) ile mücadele eden ve hastalığı yenen Ramazan Öner isimli vatandaş, çalıştığı şirkette iş yaptığı bir toptancı tarafından dolandırılınca hayatı alt üst oldu. Yaklaşık 14 bin TL dolandırılan Öner, yazmış olduğu "Merhaba Yaşamak" adlı kitabını kapı kapı dolaşıp satarak borcunu ödemeye çalışıyor. İki çocuğu ve eşi ile çok zor durumda olduğunu belirten Öner, kanseri yendiğini ancak dolandırıcılara yenildiğini söyledi.

Elazığ'da yaşayan ve 1998-2001 yılları arasında gördüğü kanser tedavisi ile hastalığı yenen, Gaziantep'ten aldığı iş teklifi ile yeni bir hayata başlama hayalleri kuran Ramazan Öner, iş yaptığı bir toptancı tarafından dolandırılınca kurduğu tüm hayallerin yıkıldığını söylüyor. Öner, Elazığ'da sokak sokak iş yerlerini gezip çocukluk hayali olan "Merhaba Yaşamak" isimli kitabını satarak borcunu ödemeye çalışıyor.

Çok zor durumda olduğunu belirten Öner, yaşadığı süreç ile ilgili şunları kaydetti: "Yıllarca kanser ile mücadele ettim ve bu mücadelemin sonunda kanser hastalığını moralle ve şiire, sanata olan sevgim ile yendiğime inanıyorum. Ayakta kalmayı başardım. Kan kanseriydim. 1998-2001 yılları arasında 3 yıllık bir tedavi sürecim vardı. Tedavi sürecinden sonra da 5 yıl nüksetme olasılığı olduğu için hayatımı biraz daha dikkatli olarak geçirdim. Kitabımı 12 yaşında kanser hastası iken ajandama aldığım notlar ile yazmaya başlamıştım. Özellikle geçirdiğim süreci doktorlar ile olan muhabbetimi, mücadelemi konu alan bir kitap yazdım. Hastalık yıllarımdan sonra kitaba dönüştürmeye karar verip, kitaba dönüştürdüm.

Lösemi hastalığı zordu. Lösemi hastalığından sonraki yıllar daha zordu. Önce bir iş bulma mücadelesine girdik. Büyük bir ilaç tedavisi aldığım için her işte çalışamıyorduk. Stresli, yorucu işlerde çalışamıyorduk. Gaziantep'ten iş teklifi alınca havalara uçmuştum. Eşime demiştim ki hayatımız kurtuldu. Artık mutluyuz. Artık biz de diğer insanlar gibi düşüncemiz parklara gitmek olacak, mutlu olmak, çocuklarımızı götürmek olacaktı. O hayal ile Gaziantep'e gittik. Maalesef Gaziantep'te mal verirken güvendiğim bir toptancı bütün her şeyi alıp kaçtı. Hayatımızın bitiş noktası oldu orası. Kanser hastalığına yıkılmadım ama burada yıkıldım.

Yazmış olduğum kitap "Merhaba Yaşamak'. Aslında benim çocukluk hayalim. 12 yaşından itibaren hayalim. Şimdi bu hayalimi çıkardım ve satarak tekrar düştüğüm o çukurdan ayağa kalkmak için kapı kapı, esnaf esnaf bütün insanlara derdimi anlatarak, gerçekten yardım dileyerek bana el atmalarını, yardımcı olmalarını istiyorum. İnşallah bu kitabı satarak dolandırıldığım parayı denkleştireceğim ve gerçekten tekrar ayağa kalkacağım, tek mücadelem tek isteğim bu."

Her şeyi kaybettiğini, iki çocuğu ve eşi ile birlikte babasının yanında bir odada kaldıklarını belirten Öner, "Yaklaşık olarak 14 bin TL dolandırıldım. Onun acısını şu an yaşıyoruz. Bu, çocuklarıma, eşime de yansıdı. Bu, hayatta olan her şeyimize yansıdı. Çok kötü durumdayız, öyle söyleyeyim. Umutlarımızı, her şeyimizi kaybettik. 4 yaşında bir kızım, 15 aylık oğlum var. Onlar belki düştüğüm durumu bilmiyorlar, soramıyorlar. Anlamıyorlar çünkü. Bunu ister istemez aileye her şekilde yansıtıyoruz. Şu an babamlarda bir odada kalıyorum. Çünkü bu dolandırıcılık olayı her şeyimi kaybettirdi. Eşyalarıma kadar kaybettirdi. Tekrar toparlanırsak ayrı eve geçeceğiz. Bunun mücadelesini veriyoruz şu anda."

Kendisini dolandıran kişiye seslenen ve hayatını çaldığını söyleyen Öner, şunları ifade etti: "Gaziantep'te pazarlamacıydım. Temizlik malzemesi, kağıt grubu toptancılara, marketlere veriyorduk. Benim toplu halde verdiğim siparişimi, benim gibi onlarca firmayı dolandırarak alıp kaçan ve her şeyi, ismi sahte olan kişi, eğer beni izliyorsa benim hayallerimi de çaldı, benim yarınlarımı da çaldı. Benim yıllarca kanser hastası iken vermiş olduğum mücadelemi de çaldı. Şu anda belki bir düzlükte olmak gerekiyordu. Ama hala çukurdayım. Hala mücadele ediyorum, hala ağlıyorum. Ona şunu söylemek istiyorum. Gerçekten bu dünya geçici. Bizden çaldıkları onu bir yerlere getirmeyecek. Bunu bir şekilde çekecek. Gerek burada yakalanırsa, adli mercilerce çekecek. Ve diğer dünyada çekecek. Eğer bizi izliyorsa gerçekten vicdana gelmesini, bizden çaldıklarını geri vermesini istiyorum. Çalınan her şey insandan sadece parayı götürmüyor. Yaşantısını, mutluluğunu, her şeyini götürüyor. Sizin aracılığınız ile ona seslenmiş oldum. Gerçekten çok zor durumdayım. İnşallah sesimizi duyar, inşallah vicdana gelir. Başka da diyecek bir şeyim yok."

Ramazan Öner, yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan kendisine destek olmalarını istedi.

Kanseri yendi ama dolandırıcılara yenildi

Kanseri yendi ama dolandırıcılara yenildi

Kanseri yendi ama dolandırıcılara yenildi

Kanseri yendi ama dolandırıcılara yenildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim