• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Kanseri nasıl yendiler?

Kanseri nasıl yendiler?
Kanseri yenmenin birçok yolu var.

Üç ay arayla kanser olduklarını öğrenen Mehmet Savaş ve Fatma Canatan çifti, devam eden tedavi sürecinde, torunlarının sevgisiyle hastalığı yenmeye çalışıyor.

Adana'da yaşayan inşaat mühendisi 63 yaşındaki Mehmet Savaş Canatan, torununu bisiklete bindirirken kasığında ağrı hissederek hastaneye başvurdu.

Tetkikleri yapılan Canatan'a, testis kanseri teşhisi konuldu. Tedavisine başlanan Canatan'a en büyük desteği ailesi verdi.Ailesinin yalnız bırakmadığı ve bir süre radyoterapi gören Canatan'ın eşi Fatma Canatan'da da yaklaşık 3 ay sonra rahatsızlandı.

Eşinin doktoru üroloji uzmanı Opr. Dr. Cem Şah tarafından muayene edilen Fatma Canatan'ın, mesane kanseri olduğu tespit edildi.

Duruma çok üzülen ancak erken teşhis sayesinde tedavilerinde olumlu aşama kateden çift, hastalığı yeneceklerine olan umutlarını hiç kaybetmedi.

Çiftin yaşama bağlanmasında, torunları 7 yaşındaki Zeynep Beril Çifteli'ye duydukları sevgi etkili oldu.

Mehmet Savaş Canatan, AA muhabirine, teşhisin konulmasının ardından tedaviye başlandığını ve ameliyat edildiğini söyledi.

Canatan, "Tedavim devam ederken eşimin de kanser olduğunu öğrenince ikinci kez şok yaşadım ancak umudumuzu hiç bir zaman kaybetmedik.

Doktorumuzun dikkati sonucu eşimin rahatsızlığına erken teşhis konuldu" dedi.Canatan, tedavilerinde moral, motivasyon ve doktorun çok önemli olduğunu kaydetti.

"Kanseri yenmemizde en büyük etken torunumuz "Ev kadını 59 yaşındaki Fatma Canatan da eşinin rahatsızlığını öğrenince çok üzüldüğünü ancak iyileşeceğine olan umudunu hiç kaybetmediğini belirtti.

Kendisi için de aynı duyguları taşıdığını anlatan Canatan, şunları kaydetti:"Kendimi bırakmadım. Ameliyata giderken bile makyajımı yaptım.

Sigara içiyordum, hemen bıraktım. Hem kanser hem sigara hem de kilo ile mücadele ettim. Şu an çok iyiyim. Kanseri yenmemizde en büyük etken torunumuz, onu çok seviyoruz. 

Torunumuzun büyüdüğünü, üniversiteden mezun olduğunu görmek istiyoruz. Bu da yaşama sevincimizi artırdı. Yılmadık, kansere direndik.

Moralimizi, motivasyonumuzu her zaman yüksek tuttuk."Opr. Dr. Cem Şah da Mehmet Savaş Canatan'ın tedavisinde erken teşhis, hızlı tedavi ve uyumun çok etkili olduğunu söyledi.

Canatan ile ilgilenirken eşinin de rahatsızlığını tespit ederek müdahale ettiklerini belirten Şah, "Tedavilere hemen başlandı ve başarıyla sürdürüldü.

Şu an tedavi sürecimiz iyi gidiyor. Çiftimiz iyileşti ancak kontrolleri devam ediyor" diye konuştu.Şah, hekimin doğru tedaviyi bilmesi, hastanın bunu uyumla yapabilmesi, evde de aile desteğinin, hastalığın tedavisinde olumlu sonuçlar doğurduğunu vurguladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim