• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Kansere Değil, Hayata Şans Verin

Kansere Değil, Hayata Şans Verin
Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, Atakum Belediyesi ve Atakum Toplum Sağlığı Merkezi 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle "Kansere Değil, Hayata Şans...

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, Atakum Belediyesi ve Atakum Toplum Sağlığı Merkezi 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle "Kansere Değil, Hayata Şans Verin" etkinliği düzenledi.

Atakum ilçesi Emek Park'ta düzenlenen etkinliğe Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ve sağlık çalışanları katıldı. Bugün gün boyu sürecek olan etkinliğin açılışında konuşan Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Kanser, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemidir ve toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır. Bunun yanı sıra kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması bu konuya verilen önemin giderek artmasına yol açmıştır. Yapılan çalışmalarda ülkemizde bir yıl içinde yaklaşık 174 bin kişiye kanser teşhisi konulduğu görülmektedir. Kanser yüzde 90 çevresel, yüzde 10 oranında ise genetik faktörlere bağlı oluşmakta çevresel faktörler arasında da tütün, alkol, obezite ve enfeksiyonlar ilk sıralarda yer almaktadır. Dünyada her geçen gün daha fazla insan tütün ve tütün mamullerine, hareketsiz yaşam tarzına ve yanlış beslenme gibi kanserin en önemli risk faktörlerine maruz kalmaktadır. Küresel olarak tütün kullanımı hala en önemli risk faktörü olup, her yıl 5 milyon kanser ölümünün ve tüm kanser ölümlerinin yüzde 22'sinin sorumlusudur" dedi.

Kanserle mücadelede her yıl 1-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Kanser Haftası etkinlikleri oldukça önemli bir yer tuttuğunu belirten Kasapoğlu, "Bu kapsamda Atakum Toplum Sağlığı Merkezi ve Atakum Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte kansere karşı hep birlikte farkındalık oluşturmayı amaçlamaktayız. Sizleri, ailenizi, sevdiklerinizi ve tüm değer verdiklerinizi "Kansere Değil, Hayata Şans Verin" diyerek taramalarınızı yaptırmak üzere KETEM ve Aile Sağlığı Merkezlerine bekliyoruz" diye konuştu.

Bir ülkede sağlıklı bir kalkınmayı gerçekleştirmek isteniyorsa kadınların üretimde olması gerektiğini belirten Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, "Sağlık mensubu arkadaşların yapmış olduğu fedakar çalışmaların takdirini bilen onların her zaman yanında olan herkese teşekkür ediyorum. Günümüzde kanser korkulacak bir hastalık olmadığı doktorlar tarafından ifade edilmektedir. Binlerce kişinin taramadan geçilmesi önlenemez diye baktığımız kanseri önleyecek diye düşünüyorlar" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Emek Park'taki etkinliğin açılışı yapıldı. Daha sonra Kasapoğlu ve Bakoğlu, etkinlikte sergilenen ürünleri gezdiler.

Kansere Değil, Hayata Şans Verin

Kansere Değil, Hayata Şans Verin

Kansere Değil, Hayata Şans Verin

Kansere Değil, Hayata Şans Verin

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim