• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Kanserden laparoskopi ile kurtuldu

Kanserden laparoskopi ile kurtuldu
Ordu'da karın ağrısı ile hastaneye giden 67 yaşındaki hasta, kalın bağırsağında kanser tümörü tespit edilince kapalı yöntem ameliyatı ile tedavi...

Ordu'da karın ağrısı ile hastaneye giden 67 yaşındaki hasta, kalın bağırsağında kanser tümörü tespit edilince kapalı yöntem ameliyatı ile tedavi edilerek kemoterapiye ihtiyaç duymadan bir günde ayağa kalktı.

Aybastı ilçesinden 67 yaşındaki Mehmet Abça, karın ağrısı ve makattan kan gelmesi şikayetleri ile Medical Park Ordu Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan muayene ve tetkikler sonrasında kolonoskopi işlemi yapılan hastanın kalın bağırsağının 15 cm'lik kısmında kitle tespit edildi. Yapılan biyopsi sonrasında kitlenin kalın bağırsak tümörü olduğu belirlendi.

Kanser tanısı konulan hastalar için Medical Park Ordu Hastanesinde yaklaşık 1 yıldır uygulanan Onkoloji Konseyi; genel cerrahi, gastroenteroloji cerrahisi, gastroenteroloji, onkoloji, radyoloji, patoloji, dahiliye gibi birçok branşın uzman ve akademisyen doktorları tarafından oluşmakta, konseyde yapılan değerlendirmeler sonucunda tedavi yöntemleri tartışılarak hastanın yaşına, hastalığın evresine en uygun ve en doğru tedavi yöntemi güncel bilimsel yöntem ve gelişmeler çerçevesinde belirlenmektedir.

Medical Park Ordu Hastanesi Onkoloji Konseyi Üyeleri olan Onkoloji Uzm. Dr. Cengiz Akosman, Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sevil Işık, Gastoenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Fuat Ekiz, Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nihat Polat, Patoloji Uzmanı Dr. Hakan Duman ve radyoloji uzmanları tarafından konsey kararı ile hastanın cerrahi yöntem ile tedavi etmeye uygun olduğu değerlendirildi.

Bunun sonrasında ameliyatı gerçekleştirecek olan Gastroentoloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sevil Işık ve Opr. Dr. Nihat Polat hastanın daha kısa sürede iyileşip normal hayatına dönmesine imkan sağlayan laparoskopik (kapalı cerrahi) yöntemiyle ameliyatın yapılabileceğine karar verdiler.

Operasyon öncesinde Gastoenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Fuat Ekiz kitlenin yerinin tam olarak belirlenebilmesi ve tümörün diğer dokulara zarar vermeden temizlenebilmesi için boyama maddesi ile kitlenin tam yerini işaretledi.

Tümör temizlendi

Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sevil Işık ve Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nihat Polat tarafından gerçekleştirilen operasyonda karnın ön duvarından açılan delik üzerinden kamera ile karın içi görüntüsü ekrandan takip edilerek ve bu ameliyata uygun özel cerrahi aletler ile kesi yapılmadan karın içerisine girerek mevcut tümörün çıkarılması ve etrafının temizlenmesi sağlandı.

Operasyon ile ilgili bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nihat Polat, "Kapalı yöntem kolon cerrahisi için tümörün küçük olması, yaygın olmaması gibi uygun şartlara sahip olan hastamızın daha erken normal hayatına kavuşabilmesi için konsey kararı ile kapalı kolon cerrahisi yapılmasına karar verdik. Yaklaşık 2 saat süren ameliyat sonrasında hastamız aynı gün ayaklandı. Başarılı geçen operasyon sonrasında konsey tarafından tekrar değerlendirilen hastamız için kemoterapiye ihtiyaç kalmadı" dedi.

Opr. Dr. Nihat Polat, "Halk arasında kapalı ameliyat olarak bilinen laporoskopik cerrahi ile hastanın yaşam kalitesi artmaktadır. Ameliyat sonrası daha az ağrı olur, hastanede yatış süresi kısalır, normal beslenmeye daha kısa sürede başlanır ve sonuçta hasta günlük hayatına daha kısa sürede kavuşur. Kapalı Yöntem ile yapılan cerrahide bağırsakta yapışıklık, fıtık oluşma riski de çok daha az olmaktadır" diye konuştu.

Ameliyattan 6 gün sonra sağlığına kavuşmuş bir şekilde taburcu edilen Mehmet Abca ise "Bu kadar kısa sürede adını bile anmak istemediğim bu hastalıktan kurtulduğum için çok mutluyum. Ameliyata girerken korkularım vardı ama çok rahat bir ameliyat geçirdim ve sağlığım şu an çok iyi. Medical Park Hastanesi'nin tüm doktorlarına ve çalışanlarına teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim