• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Kanser tarama TIR'ları Marmaris'te

Kanser tarama TIR'ları Marmaris'te
52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 7. etabı kapsamında Muğla'nın Marmaris ilçesinde, pembe prenses kanser tarama TIR'ları, vatandaşlara ücretsiz...

52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 7. etabı kapsamında Muğla'nın Marmaris ilçesinde, pembe prenses kanser tarama TIR'ları, vatandaşlara ücretsiz tarama hizmeti verecek.

Araçlarda bulunan dijital mamografi cihazı ile meme kanseri taramaları için mamografi çekimi, rahimağzı kanseri taraması için HPV-DNA numune alımı, kolon kanseri taraması, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konularında bilgilendirme yapılacak.

Muğla Halk Sağlığı İl Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, Sağlık Bakanlığı'nca, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen 52. Bisiklet Turu'nda bir dizi etkinlik hazırlandığını söyledi. Etkinlikler kapsamında 24 Nisan - 1 Mayıs 2016 tarihleri arasında bisiklet turunun 7. etabının Muğla'da yapılacağını anlatan Ceyhan, "Bisiklet turuna Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığınca iç donanımı ile son model olan kanser tarama TIR'ları da eşlik edecektir. Bu araçlarda dijital mamografi cihazı ile meme kanseri taramaları için mamografi çekimi, rahimağzı kanseri taraması için HPV-DNA numune alımı, kolon kanseri taraması, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konularında bilgilendirme hizmetleri etkinlik boyunca ücretsiz yapılacaktır." dedi.

Ceyhan, Muğla'nın Menteşe ve Fethiye olmak üzere iki ilçede Kanser Erken Tanı ile Teşhis ve Eğitim Merkezi'nin hizmet verildiğini belirterek, şunları kaydetti: "Farkındalığı arttırmak ve daha çok vatandaşımızın kanser taramalarından faydalanabilmesi için Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı'nca "Pembe Prenses" adlı kanser tarama TIR'ı Marmaris'te 30 Nisan 2016 tarihinde gün boyu konuşlandırılacak olup, rahim ağzı kanseri taraması için 30-65 yaş arası, meme kanseri taraması için 40-69 yaş arası kadınlarımıza ve 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere kolon kanseri taraması amacı ile ücretsiz hizmet verecektir. Kadınlarda sık görülen kanser türlerinde erken tanının hayat kurtarmasında ki önemi nedeniyle bu yaş aralıklarındaki kadınlarımızı ücretsiz taramalarını yaptırmak üzere "Pembe Prenses TIR'larına bekliyoruz."

Sağlık Bakanlığı tarafından, Obezite ve Fiziksel Hareketsizlikle mücadele amacı ile yürütülen, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı kapsamında Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Marmaris etabında vatandaşlara 10 adet bisiklet kura usulü ile hediye edilecek.

Etkinlik kapsamında, Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Marmaris Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları tarafından kanser taramaları hakkında bilgilendirmeler yapılıp tişört ve şapka dağıtılacak.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim