• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Kanser hastaları kalıcı makyajla moral buluyor

Kanser hastaları kalıcı makyajla moral buluyor
Kanser hastalarının kemoterapi tedavisi görmeleri nedeniyle saç, kaş ve kirpiklerde dökülme yaşamasının, moral desteğinin çok önemli olduğu bu süreçte...

Kanser hastalarının kemoterapi tedavisi görmeleri nedeniyle saç, kaş ve kirpiklerde dökülme yaşamasının, moral desteğinin çok önemli olduğu bu süreçte hastaları olumsuz etkilediği belirtildi. Son zamanlarda kemoterapi tedavisi gören kadınların moral kaynağı kalıcı makyaj oldu. Kanser hastaları kalıcı makyaj uygulamalarına büyük ilgi göstererek güzel ve bakımlı hale geliyorlar.

Güzellik uzmanı Bahar Babacan, saç, kaş ve kirpiklere yapılan kalıcı makyajla ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, kadınlarda güzelliğin en önemli ölçüsünün yüz şekline uygun kaş ve dolgun kirpikler olduğunun altını çizdi. Babacan, kanser hastası kadınların dökülen kaş ve kirpikleri nedeniyle büyük moral bozukluğu yaşadığına dikkat çekerek, "Kaş ve kirpik dökülmesi yaşayan kadınlar hem psikolojik olarak etkileniyor, hem de sosyal yaşamdan kendilerini soyutlamayı tercih ediyorlar. Bu sinsi hastalığa karşı en büyük mücadele yolunun moral ve gülümseme olduğunu biliyoruz. Kalıcı makyaj bu açıdan moral desteği nedeniyle aslında bir bir tedavi de şekli oluyor. Ancak tabii sıhhi koşulları için gerekli şartları en uygun yerlerde yapılması şartıyla." dedi.

KEMOTERAPİYE KALICI MAKYAJ DOPİNGİ

Babacan, her yıl yeniden belirlenen makyaj unsurları arasında en çok rağbet gören kalıcı makyajın kanserli hastalara adeta şifa olduğunu vurguladı. Babacan, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Doğal kalıcı makyaj öncelikle çalışan hanımların sonrasında ise kemoterapi görmüş hastalara büyük moral oldu. Hem kendilerini daha hissediyorlar, hem de bakımlı ve güzel görünüyorlar. Bu uygulama sadece kaşlarla sınırlı değil elbette. Dökülen kirpiklerin yerine uzun süre kullanılabilen diplener, tedaviden dolayı renk değiştiren dudaklara kalıcı ruj işlemi de yapıyoruz."

KANSER HASTALARINA ÜCRETSİZ

Ekonomik durumu kalıcı makyaj uygulamaları için yetersiz olan kadınlara ücretsiz uygulama yaptıklarını da söyleyen Babacan, "Kaşlarında dökülme yaşayan ve bu nedenle psikolojisi bozulan kanser hastası kadınlarımıza, ekonomik durumu da yetersizse destek oluyoruz. Onlara ücretsiz kıl tekniği ile kaş uygulaması yapıyoruz. Kemoterapi tedavisi gören hastalarda moral en önemli etken. Kadınlar olarak bir dayanışma sergiliyoruz. Onların bu süreçte yanlarında olduğumuzu ve yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Kanser hastaları kalıcı makyajla moral buluyor

Kanser hastaları kalıcı makyajla moral buluyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim