• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kanser Düşmanı Hemşire Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kanser Düşmanı Hemşire Son Yolculuğuna Uğurlandı
Antalya'nın Alanya ilçesindeki trafik kazasında yaşamını yitiren Zeynep Coşkun Eser için Mersin'in Erdemli İlçe Devlet Hastanesinde tören düzenlendi.

Antalya'nın Alanya ilçesindeki trafik kazasında yaşamını yitiren Zeynep Coşkun Eser için Mersin'in Erdemli İlçe Devlet Hastanesinde tören düzenlendi. Kanser savaşçısı görev şehidi hemşire törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre; Alanya'da, Kemal Ç.'nin kullandığı kamyon, yol kenarında mola veren Alanya Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezinde (KETEM) görevli hemşireler Zeynep Coşkun Eser, Kadriye Ulaş ve Gülhan Yelken'e çarptı. Kazada, hastaneye kaldırılan Zeynep Coşkun Eser (42) hayatını kaybetti, diğer iki hemşire tedavi altına alındı.

Öte yandan Zeynep Coşkun Eser'in cenazesinin Erdemli Devlet Hastanesine getirildiğini öğrenen vatandaşlar hastaneye akın etti. Hastane bahçesinde yüzlerce kişinin katılımıyla tören düzenlendi. Törende hemşirenin yakınları fenalık geçirdi.

"HEMŞİRE ANNEYE SON ÖPÜCÜK"

Hemşire Zeynep Coşkun Eser'in eşi Ahmet Eser bir yandan gözyaşı dökerken bir yandan lise son sınıf öğrencisi kızı Sultan Eser'i teselli etmeye çalıştı. Türk bayrağına sarılı tabutun üzerine hemşire önlüğü de örtüldü. Acılı eş Ahmet Eser ve ailenin tek çocuğu Sultan hemşire önlüğünü öperek gözyaşı döktü.

Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı Murat Gültekin, "Zeynep hemşire bize, Türkiye'deki birçok hemşireye ışık tutan birisiydi. Türkiye'de çok önemli olan kanser farkındalığın da hakikaten bir alev Alanya'da başlamıştı. Zeynep ve ekibiyle başlamıştı. Kendisi sağlık alanında bizim manevi bir görev şehidimizdir" dedi.

Antalya Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir de, "Alanya KETEM'e Zeynep hanımın ismini vereceğiz. Bakanlığımıza teklifi yaptık. Bakan bey uygun gördü. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

Mersin Halk Sağlığı Müdürü Aytekin Kemik ise, şunları söyledi: "Sayısını söyleyemeyeceğimiz kadar çok annenin erken teşhis konulmasına sebep olmuş bir arkadaşımız. Çok ulvi görevler yaptı. Bir anneye erken kanser teşhisi konması demek bir ailenin dağılmasını önlemek demek. Yavruların erken dönemde yetim kalmasını önlemek demek. Kendisinden Allah razı olsun."

Erdemli Kaymakamı Osman Taştan ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'nun da katıldığı tören, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dua ile tamamlandı. Törenin ardından omuzlarda taşınan hemşire Zeynep Coşkun Eser'in cenazesi Limonlu mezarlığında toprağa verildi.

ANNE VE BABASIYLA TELEFONLA VEDALAŞMIŞ

Hemşire kızlarının kazadan önceki akşam kendileriyle telefonda görüştüğünü adeta bir vedalaşma yaşandığını anlatan acılı anne Durdu Coşkun, "Babasıyla ve benimle vedalaştı. "Kemik taramasından geldim" dedi, "nasılsın, kendinize iyi bakın, ilaçları iç" dedi. Yavrum çok güzeldi, çok tatlıydı yavrum" diye konuştu. Acılı anne Türk bayrağı asılı evinde kızı için ağıt yaktı.

Kanser Düşmanı Hemşire Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kanser Düşmanı Hemşire Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kanser Düşmanı Hemşire Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kanser Düşmanı Hemşire Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kanser Düşmanı Hemşire Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim