• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Kano Ve Kürekte Yeni Yetenekler Aranıyor

Kano Ve Kürekte Yeni Yetenekler Aranıyor
Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, yıllardır atıl durumda bulunan Seyhan Baraj Gölü'nde gerçekleştirilen durgun su sporlarıyla...

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, yıllardır atıl durumda bulunan Seyhan Baraj Gölü'nde gerçekleştirilen durgun su sporlarıyla önemli bir hareketlilik getirdiklerini belirterek kano ve küreğe ilgi duyan herkese kapılarının açık olduğunu, her türlü kolaylığı sağlayacaklarını söyledi.

Ataşbak, Spor Genel Müdürlüğü'nün, 2 yılı aşkın süredir hava koşulları, çağdaş tesisleri, deneyimli yönetici ve antrenörlere sahip olan Adana'yı kano, kürek, yüzme ve atletizmde Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi (TOHM) statüsüne aldığını, bu kapsamda yüzlerce sporcuyu milli takımlara kazandırdıklarını, ayrıca TOHM çalışmalarının diğer illere örnek gösterildiğini ifade etti.

TOHM sporcuların başta eğitimleri olmak üzere performansları, sağlık, beslenme, ulaşım ve konaklamalarını sağladıklarını belirten Ataşbak konuşmasında şunlara yer verdi:

"Öncelikle bölgemiz için ideal bir spor olan kano ve küreğe ilgi duyan herkese kapımızın açık olduğunu duyurmak isteriz. Her zaman desteğini gördüğümüz Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile ÇÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak ile uyumlu çalışıyoruz. Kürekte 13, kanoda 12 üst düzeyde TOHM sporcumuz var. Bunların yanı sıra kürek antrenörlerimiz Gökhan Aksoy, Umur Demirez ve Hasan Akıllı ile kano antrenörlerimiz Fatih Gürcan Pekbahadır ile Harun Akıllı, pilot 33 okulu ziyaret ederek 12-18 yaş grubu kürekte 114, kanoda 60 toplamda 174 yeni kız ve erkek öğrenciyi kano ile kürekle tanıştırdık. Yeni sporcular TOHM'a aday oldukları gibi milli takımlara da kazandıracağız. Son yıllarda kano ve kürekte önemli başarılar elde ettik. Ayrıca, sürekli olarak milli takımlarda sporcularımız mevcut. Hedefimiz kentimizi durgun su sporlarının merkezi yapmaktır."

"TOHM BÜNYESİNDE PSİKOLOG, KONDİSYONER VE MASÖR BULUNUYOR"

TOHM sporcularının bilimsel olarak hazırlandığının altını çizen Ataşbak, TOHM bünyesinde psikolog olarak Buğra Çiftci ve Derya Keniş, kondisyoner olarak Hakan Özdemir, masör olarak da Hakan Başlama'nın görev yaptığını kaydetti.

TOHM sporcularına daha yararlı olmak, sorunlarının çözümüne katkı sağlamak için bünyelerinde TOHM Koordinatörlüğü Bürosu oluşturduklarını, birimin başında Gıyasettin Taşkın, memur olarak da Tuğrul Vuranay ile Özge Kılıçarslan'ın görev yaptığını hatırlatan Ataşbak, "TOHM koordinatörlüğü sayesinde tüm sporcuların performansı, kan değerleri, eğitimi, başarıları ve diğer verilerini kayıt altına alıyoruz" diye konuştu.

Kano ve kürek milli takımının kış kamplarının büyük bölümünü Adana'da gerçekleştirdiklerini ifade eden Ataşbak, ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmaya talip olduklarını da sözlerine ekledi.

Kano Ve Kürekte Yeni Yetenekler Aranıyor

Kano Ve Kürekte Yeni Yetenekler Aranıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim