• BIST 9679.8
  • Altın 2487.785
  • Dolar 32.4252
  • Euro 34.4243
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

Kan Film Festivali’ne Azerbaycan’dan ‘gönüllü’ desteği

Kan Film Festivali’ne Azerbaycan’dan ‘gönüllü’ desteği
Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği (ATODER) Başkanı Ali Kılıç, Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı kapsamında Azerbaycan'dan Adana'ya...

Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği (ATODER) Başkanı Ali Kılıç, Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı kapsamında Azerbaycan'dan Adana'ya gelen iki gönüllünün Kan Film Festivali hazırlıklarına katılacağını duyurdu. Kılıç, "Diğer projelerimizde de bize destek olacak misafirlerimizi 9 ay burada ağırlayacağız." dedi.

Ulusal Ajans'ın Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı kapsamında akredite olan Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği'nin (ATODER), başvurduğu "Power of Thalassemia" adlı projesi kabul edildi. Avrupa Birliği Bakanlığı'na bağlı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın finansal destek sağladığı proje kapsamında Azerbaycan ve İtalya'dan dört gönüllü 9 ay derneğin çalışmalarına katılacak.

AZERİLERDEN SONRA İTALYANLAR GELECEK

ATODER Başkanı Ali Kılıç, bu çerçevede Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den iki gönüllünün Adana'ya geldiğini söyledi. Misafirlerinin Türkiye Talasemi Federasyonu ve Türk Kızılayı işbirliğiyle bu yıl 6-7-8 Mayıs'ta Adana'da gerçekleştirilecek Kan Film Festivali'nin hazırlıklarına da katılacağını kaydeden Kılıç, 9 ay bittiğinde ise diğer iki İtalyan misafirin Adana'da olacağını belirtti. Kılıç, "Misafirlerimizi Adana'da en iyi şekilde ağırlayacağız, Adana'dan mutlu ayrılmaları için elimizden geleni yapacağız." dedi. Aynı zamanda Türkiye Talasemi Federasyonu Başkanı olan Ali Kılıç, Kan Film Festivali'nin hazırlıklarında son aşamaya gelindiğini sözlerine ekledi.

TALASEMİ AZERBAYCAN'DA DA BİLİNİYOR

Bakü'de Rusça Öğretmenliği yapan Suada Huseynzadeh ile Bilgisayar Mühendisi olan Kerim Balayev ise Adana'da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Huseynzadeh ve Balayev, şu ifadeleri kullandı: "Burada talasemili çocuklara destek olmak ve yeni hasta doğumunu önlemek amacıyla ATODER'le birlikte hareket edeceğiz. Azerbaycan'da da görülen bu hastalıktan dolayı konuya uzak değiliz. Toplumun bilinçli olması adına çalışmalar devam etmeli. Bunun için buradayız. Öte yandan bu bilinçlenmede önemli katkısı olacağına inandığımız Kan Film Festivali'nin hazırlıkları kapsamında da çalışmalara katılacağız. ATODER'e, misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ediyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim