• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Kan davası barış yemeği ile son buldu

Van'ın Muradiye İlçesi'nde geçen yıl bir kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının ardından başlayan kan davası İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tarık Hekimoğlu'nun iki ay süren girişimleri sonucu barışla noktalandı.
Muradiye İlçesi'ne bağlı Doğangün Köyü’nde 20 Eylül 2012 yılında Lise öğrencisi Fırat Turgul babasının dükkanındayken silahlı saldırı sonucu öldürülmesi ardından Turgul ve Kayucu aileleri arasında kan davası başladı. Saldırıyı yapan Tevfik Kayucu bir hafta önce güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmayla yakalandıktan sonra tutuklanırken, aileler arasında barış sağlanması için İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tarık Hekimoğlu devreye girdi ve köyde barış yemeği verildi.
 
Köylüler tarafından verilen barış yemeğine, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan, Muradiye Kaymakamı Erol Tanrıkulu, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, İlçe Emniyet Müdürü Sülayman Yetikcan, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, İlçe Müftüsü Selim Duman, köy imamları, muhtar ve köyllüler katıldı. Turgul ve Kayucu aile fertlerinin, imamların okuduğu dua ve tokalaşmalarının ardından Merkez Camii hatibi Yahya Yılmaz’ın Kuran-ı Kerim okudu.
 
Burada konuşma yapan Van Valisi Doğan, her zaman hoşgörülü olmak gerektiğini,  sorunların konuşularak halledilmesi gerektiğini söyledi. Vali Doğan, şöyle dedi:
 
"Bugün bir kez daha kendime güvendim, bir kez daha burada yaşayan Vanlı Muradiyeli kardeşlerime güvendim. Bu ülkenin geleceği hakikaten aydınlık diye düşündüm. Bu insanlar yeri geldiğinde kan davalarını elinin tersiyle itme cesarretini gösterebiliyorlarlarsa bu ülkede barışın kardeşliğin tesis etmesi mümkündür. Kötülüklerle mücadele ederken kendimizde cesaret bulmamız lazım. Korkarak çekinerek bir yere varamamız mümkün değil. Hakkı her zaman tutup, ayağa kaldırmamız lazım. Yanlışı da mümkün olduğu kadar yenmemiz lazım" diye konuştu.
 
"BAŞKA KAN DAVALARINADA VESİLE OLSUN"
 
Muradiye Kaymakamı Erol Tanrıkulu ise bugün verilen barış yemeğinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, ilçedeki başka bir kan davasına dikkat çekti. Kaymakam Tanrıkulu, şöyle konuştu:
 
"İlçemizde benzer bir konu olan Yıldız ve Demir ailelerinin arasında olan kan davası. Bir yıl önce yaşanan bıçaklı ve sopalı kavgada 3 çocuk babası Fesih Demir kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. Ben bu barış sofrasında bu kan davasınında barışla noktalanmasını temenni ediyorum."
 
Daha sonra İl Müftüsü Arvas tarafından her iki aileye Kuran’ı Kerim dağıtıldı.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim