• BIST 9804.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Kan Davalı Aileler Barıştırıldı

Kan Davalı Aileler Barıştırıldı
Gaziantep'te bir yıl önce, 1 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan silahlı çatışmanın ardından aralarında husumet oluşan Şanlıurfalı...

Gaziantep'te bir yıl önce, 1 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan silahlı çatışmanın ardından aralarında husumet oluşan Şanlıurfalı Şahin ailesi ve Gaziantepli Karaoğlu ailesinin arasındaki kan davası sona erdi. Aileler, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, Sanatçı İzzet Yıldızhan ve Suruç Kanaat Önderi Şeyh Abdurrahman Kocasuruç tarafından düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Royal Otel'de düzenlenen barış yemeğinde Milletvekili Abdulkadir Yüksel ve sanatçı İzzet Yıldızhan, aralarında husumet bulunan Gaziantep ve Şanlıurfalı iki aileyi barıştırdı. Barış yemeğinde konuşan Yıldızhan, "Kavga zamanı değil artık, bugün Güneydoğu'da yaşanan bu olaylardan dolayı hepimizin birbirine sarılması lazım" dedi.

Yemek öncesinde Karaoğlu ve Şahin ailesi üyelerini kapıda karşılayan heyet, salonda karşılıklı oturdu. AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, olayın yaklaşık bir yıl önce yaşandığını ifade ederek, dünyada barışmaktan daha güzel bir şey olmadığını söyledi.

Yüksel, "Karaoğlu ve Şahin ailemizin gençleri arasında oluşmuş bir hadise için, hiçbirimizin olmasını istemediği bir hadise için burada bulunuyoruz. Bugün buraya rahmet yağıyor. Hepimiz, bu kardeşlik, birlik adına bu olmaması gereken ve belki de şu ana kadar birbirini hiç görmemiş iki aile arasında vuku bulunmuş bir hadise için buradayız. Biz bugün burada bu iki ailenin barışını gerçekleştiriyoruz. Kucaklaşmasını gerçekleştiriyoruz. Böyle bir olayın bir daha tekrarlanmamasını, cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Bu tür hadiselerin, bu coğrafyada son bulmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"HERKESİN BARIŞA KATKISINI TAKDİR ETMELİYİZ"

Sanatçı İzzet Yıldızhan ise, iki aileyi barıştırma yemeğinde bulunduğu için mutluluk içerisinde olduğunu ifade ederek, bir daha böyle bir olayın yaşanmaması temennisinde bulundu. Yıldızhan, "Bir yıl önce, Karaoğlu ve Şahin ailesi arasında, yaşanan olayın barış yemeğindeyiz. Tabi, ben bir tarafın kirvesiyim. İki aile de daha önce birbirini hiç tanımamış ve hiç görmemiştir. İki tarafa da geçmiş olsun diyoruz. Bugün, burada barışa katkıda bulunan herkes, başta sayın milletvekilimizden tuttun tüm kanaat önderlerinden aramızda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Artık kavga zamanı değil barış zamanıdır. Barışa el uzatmalıyız. Nasıl buradaki duygular pekişiyorsa, herkesin barışa katkısını takdir etmeliyiz. Herkesin böyle barış duygularıyla yaşamasını istiyorum. Çünkü kavga zamanı değil artık. Bugün Güneydoğu'da yaşanan bu olaylardan dolayı hepimizin birbirine sarılması lazım. Yani bu da hiçbirimizin yaşanmasını istemediğimiz bir durumdur. Barışa katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah ailelerin burada birbirine el sıkıştığı gibi, gönül birliğiyle aynı şekilde, duyguların yumuşamasını diliyorum" dedi.

Suruç Kanaat Önderi Şeyh Abdurrahman Kocasuruç da imanlı her insanın üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Kocasuruç, imanlı bir insanın her zaman doğrunun ve haklının yanında olması gerektiğini de sözlerine ekleyerek, "Sabah bir insan evden bir adam, iki kişinin kavga ettiğini gördüğünde onları ayırmak ve barıştırmak onun üzerine vaciptir. Kavga edenlerden biri babası ve biri de hasmı ise ve o kavgada haklı olan düşmanıysa babasının zulmüne dur demeyi bilmelidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından barış için dualar, olayda hayatını kaybeden için sela okutuldu.

Kan Davalı Aileler Barıştırıldı

Kan Davalı Aileler Barıştırıldı

Kan Davalı Aileler Barıştırıldı

Kan Davalı Aileler Barıştırıldı

Kan Davalı Aileler Barıştırıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim