• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Kan Bankası Gibi

Kan Bankası Gibi
25 yıldır düzenli olarak gönüllü kan bağışında bulunan Kemal Kılıç, 55'inci kan bağışını plakası 55 olan Samsun'da yaptı.

25 yıldır düzenli olarak gönüllü kan bağışında bulunan Kemal Kılıç, 55'inci kan bağışını plakası 55 olan Samsun'da yaptı.

49 yaşındaki donör Kemal Kılıç, kan bağışı konusunda vatandaşların dikkatini çekmek için ilginç bir yola başvurdu. Kılıç, 53'üncü kan bağışından başlayarak bundan sonraki bağışlarını sıraya göre plakası denk gelen illerde yapıyor. 55'inci kan bağışını Türk Kızılayı Samsun Şubesi Çiftlik Kan Alma Merkezi'nde yapan Kılıç, amacının plaka numarası 81'e kadar olan illerde kan bağışında bulunmak olduğunu, sağlık durumu ve ömrü yeterse kan bağışına plaka numarası 1 olan Adana'dan tekrar başlayacağını vurguladı.

Kemal Kılıç, "Bir insanın hiç kimsesi hastane köşesinde yatmazsa ve kan beklemezse kanın ne kadar değerli olduğunu bilemez. Biz bu zamana kadar kan için çok yardım bekledik. Kan verme alışkanlığım 25 yıldan beri devam ediyor. Her geçen ambulans sesi bir anne, baba ve bir çocuk demektir. Anne karnındaki bir çocuk doğar, büyür ve dönemin başbakanı ya da cumhurbaşkanı olabilir. 1 ünite kan 3 hayat kurtarabilir. Biz buradan yola çıktık. Niyetimiz 36'ıncı kan bağışımızda şehirlere giderek kan bağışlamaktı. Yaşanan üzücü olayların nedeniyle olmadı. 53 plakalı Rize'de kan bağışında bulunmaya başladık. Şu anki Cumhurbaşkanımız o zaman başbakandı. 53'üncü kan bağışımızı ona ve bütün Rizelilere armağan ettik. 54'üncü kan bağışımızda Adapazarı'na gittik, 55'inci kan bağışında da Samsun'a geldik. Buradan sonraki gidiş hattımız 56 plakalı Siirt olacak. Siirt'teki kanımızı da Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan'ı davet edip, bağışlayacağız. Daha sonra Sinop ve Sivas olmak üzere 81 plakaya uzanan illere kadar uzanacağız. Bugün Samsun'daki kan bağışını Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Samsun'u Samsun yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, AK Partili milletvekilleri, ilçe belediyeleri ve Samsun halkına armağan ediyorum" dedi.

Zonguldak'ta yaşayan ve düzenli olarak kan bağışında bulunan Kılıç, bundan sonra kan bağışlamak için gideceği şehirlere kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşları da getireceğini belirtti.

Kan Bankası Gibi

Kan Bankası Gibi

Kan Bankası Gibi

Kan Bankası Gibi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim