• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Kamusen’den 1 Mayıs’tan Kutlama Yapmama Kararı

Kamusen’den 1 Mayıs’tan Kutlama Yapmama Kararı
Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Baler Fidan, Türkiye'nin içinde bulunduğu ortamdan dolayı 1 Mayıs kutlamalarını...

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Baler Fidan, Türkiye'nin içinde bulunduğu ortamdan dolayı 1 Mayıs kutlamalarını doğru bulmadıklarını söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Baler Fidan, yaptığı açıklamada ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak, Türkiye Kamu-Sen'in almış olduğu karar doğrultusunda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramında herhangi bir kutlama yapmayacaklarını belirtti. Fidan, 13 Mart 2016 tarihinde Kızılay'da meydana gelen patlamanın gerçekleştiği, 34 vatandaşın şehit edildiği durakta olacağını belirterek, kırmızı karanfillerle şehitleri anacaklarını kaydetti. Şehitlikleri ve şehit yakınlarını ziyaret edeceklerini de belirten Fidan, "Millet olmak, tasada ve kıvançta bir olmak demektir. Her gün bir ya da birden fazla şehit geliyor, anaların, babaların göz yaşı sel oldu, kardeşlerin yüreği paramparça. Milletimiz üzgün. Yanı başımızda Kilis'e, Karkamış'a bombalar atılıyor 18 insanımız bu saldırılar sonucu hayatını kaybetmiş, temmuz 2015'ten bu yana 500 civarında askerimiz polisimiz şehit oldu. Türkiye'nin Sendikası olan Türk Milleti nin hassasiyetlerine göre duruşunu belirleyen bir STK olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını sendikacılık açısından son derece önemli bir bayram. Ancak biz Türkiye Kamu-Sen olarak 1 Mayısı davulla zurnayla kutlamanın günü olmadığını düşünüyoruz. Milletimizin yüreğinin kanadığı şu günlerde 1 Mayısı alanlarda kutlamayı doğru bulmadık. Bu Pazar günü Türkiye Kamu-Sen bayram tadında 1 Mayıs kutlaması imkanı olmaması gerekçesiyle alanlarda olmayacaktır. Bu bir millet olmanın gereğidir. Millet olmak, tasada ve kıvançta bir olmak demektir. Elbette, hem sevinçlerimizi, hem de üzüntülerimizi paylaştığımızda gerçek anlamda bir millet olabiliriz. Bizler 1 Mayıs'ta bunu göstermeye çalışacağız" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kamusen’den 1 Mayıs’tan Kutlama Yapmama Kararı

Kamusen’den 1 Mayıs’tan Kutlama Yapmama Kararı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim