• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Kamuran Yüksek: "Çözüm, Öcalan’ın Serbest Bırakılmasıdır"

Kamuran Yüksek: "Çözüm, Öcalan’ın Serbest Bırakılmasıdır"
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "Çözüm, Öcalan serbest bırakılmasıdır. Gelecek Diyarbakır'da ikamet edecek ve buradan...

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "Çözüm, Öcalan serbest bırakılmasıdır. Gelecek Diyarbakır'da ikamet edecek ve buradan süreci bizzat yönetecek" dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, partisinin kongre hazırlıklarına ilişkin Batman'da basın toplantısı düzenledi. Belediyede düzenlenen toplantıda konuşan Yüksek, Türkiye'nin demokratikleşmesi ile Kürt sorunu ve ekonomik sorunların çözümü için yıllardır proje önerdiklerini savunarak, "Bu da "demokratik özerklik" projesidir. Demokratik özerklik parti olarak bizim temel misyonumuzdur" dedi.

DBP olarak çok net bir öneri yaptıklarını anlatan Yüksek, "Müzakereler olmalı ve siyasal bir çözüm olmalıdır. Bunun için bundan önce değişik yol ve yöntemler denendi. Örneğin Oslo gibi kapalı kapılar ardında dolaylı yapılan görüşmeler oldu. Bu görüşmeleri, bu çözüm çabalarını sabote etmek, boşa çıkartmak için çok çaba sarf eden güçler oldu ve maalesef 2010 yılına geldiğimizde KCK davaları başta olmak üzere görüşmeleri çökerttiler ve savaş çıktı. Binlerce insan öldü. Bizlerde içeriye tıkıldık. 2013'te bu sefer bir adım daha ötesinde direk Öcalan ile görüşmeler başlayarak bir süreç geliştirildi. Bundan önceki süreçte barış olur, çözüm olur, ondan sonra Öcalan özgür olur diye bir formül geliştirildi. Bakın böyle çözüm mümkün olmuyor, heyetlerin gidip gelmesiyle bu mümkün oluyor. Heyetlerin gidip gelmesi yıllar alıyor. Doğru düzgün bir çözüm ortaya çıkmıyor. Peki, çözüm nedir? Çözüm, Öcalan serbest bırakılmasıdır. Gelecek Diyarbakır'da ikamet edecek ve buradan süreci bizzat yönetecek. Aracıların devrinin kapanması lazımdır" diye konuştu.

Kamuran Yüksek: "Çözüm, Öcalan’ın Serbest Bırakılmasıdır"

Kamuran Yüksek: "Çözüm, Öcalan’ın Serbest Bırakılmasıdır"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim