• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

‘Kamuda iyi yönetişim ülke için de iyi yönetim demek’

‘Kamuda iyi yönetişim ülke için de iyi yönetim demek’
Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği ile Argüden Yönetişim Akademisi tarafından Boğaziçi Üniversitesi'nde "Kamu Sermayeli İşletmelerde İyi Yönetişim Konferansı"...

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği ile Argüden Yönetişim Akademisi tarafından Boğaziçi Üniversitesi'nde "Kamu Sermayeli İşletmelerde İyi Yönetişim Konferansı" tertip edildi. Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Zorlu, konferansta yaptığı konşmada, iyi yönetişimin şirketler ve dernekler adına önemine işaret etti. Zorlu, "Kamu sektörü de ekonomimizde önemli bir yer tutuyor. Kamuda iyi yönetişim ülke için de iyi yönetim anlamına geliyor." dedi.

Konferansta söz alan Argüden Yönetişim Akademisi Kurucusu Dr. Yılmaz Argüden de "İyi yönetişim, yaşam kalitesini artırmanın ve sürdürülebilir başarının temelidir. Kamu işletmeleri de Entegre Raporlama ile hem kaynak kullanımı verimliliklerini, hem de sosyal katkılarını şeffaflıkla paylaşarak toplumsal güveni artırabilirler." ifadelerini kullandı.

Türk Kamu İşletmeleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve EÜAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Halil Alış da konuşmasında, yönetim uygulamalarına değindi. Alış, "KİT yöneticileri olarak hesap vermekten ve denetlenebilir olmaktan çekinmiyoruz. Hesap verebilirlik demokrasinin genel kurallarından biridir. Üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapacağız. AB ülkelerinde geleneksel yönetim kavramı terk edilerek yönetişim kavramına geçiliyor." diye konuştu.

Konferansın konuklarından Hazine Müsteşarlığı Hazine Müsteşar Yardımcısı Taşkın Temiz ise şunları kaydetti:

"Eleştiri yapmak gerekirse; bize göre KİT'lerde yönetişimden ziyade bir yönetim sorunu var. İyi yönetim ve iyi yönetişim reformu KİT'lerde aynı anda yapılmalı. Oyunu herkes adil oynayacak. Piyasada herkese eşit davranacaksınız. Örneğin bizler, yönetişim anlamında iç kontrol sisteminin kurulmasına yönelik çalışmalar başlattık. Ayrıca bağımsız denetim sistemleri geliştiriyoruz."

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim