• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

"Kamuda en fazla mobbing ve baskı görenler kadın çalışanlar"

"Kamuda en fazla mobbing ve baskı görenler kadın çalışanlar"
Türk Sağlık Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Kararman, Türkiye'de bu sene kadına yönelik şiddetin, cinayetin tahammül edilemez düzeye ulaştığını...

Türk Sağlık Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Kararman, Türkiye'de bu sene kadına yönelik şiddetin, cinayetin tahammül edilemez düzeye ulaştığını söyledi. Kararman, Türkiye'de kamu da amirlerinden, üstlerinden en fazla mobbing ve baskı görenlerin kadın çalışanlar olduğunu kaydetti.

Başkan Kararman, düzenlediği basın toplantısında, kadına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekti. Neredeyse hergün kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz haberleri yurdun dört bir yanından geldiğini anlatan Başkan Kararman, tarihi köklerinde kadının ayrı bir değeri ve önemi olan medeniyetimizin bugün içine düştüğü bu durumdan mutlak suretle kurtulması gerektiğini vurguladı.

Türk Sağlık Sendikası Eskişehir Şube Başkanı, Türkiye'de kadınların sosyal hayatta karşılaştıkları sorunların yayında çalışma hayatında da büyük sıkıntılar yaşadığını vurguladı. Türkiye'de iş gücü piyasasında emeği en fazla sömürülen, güvencesiz çalışmaya en fazla mahkum edilen kadınlar olduğunu anlatan Hüseyin Kararman, "Tekstil atölyelerinde, temizlik işlerinde, tarım işçiliğinde yemek şirketlerinde ve belediyelerin taşeronluk yapan firmalarda en çok ezilen düşük ücrete mahkum edilen ve iş güvencesiz olarak çalıştırılan kadınlarımızdır." dedi.

"KAMUDA EN ÇOK MOBbİNGE UĞRAYAN KADIN ÇALIŞANLAR"

Kadınlarla ilgili kamudaki tabloda da birçok sıkıntı olduğunu kaydeden Türk Sağlık Sendikası Eskişehir Şube Başkanı, üst düzey kadrolar da ne yazık ki kadınların yeteri kadar temsil hakkı bulamadığını dile getirdi. Kararman, Türkiye'de 2 milyon 722 bin 652 devlet memurundan 993 bin 973'ünün, 8 bin 288 üst düzey memurdan ise sadece 663'ünün kadın olduğunu ifade etti.

En çok mobbinge uğrayan ve amir baskısına maruz kalanlar ise yine kadın çalışanlar olduğunu kaydeden Türk Sağlık Sendikası Eskişehir Şube Başkanı, açıklamasını şöyle tamamladı: "Süt izinlerinde ve doğum izinlerinde bir takım artışlar olsa da beklentiden uzaktır. Ağır iş yükü, son gelmek bilmeyen nöbetlerin en çok yorduğu ve tükenmişlik sendromuna ittiği yine kadın kamu görevlileridir. Ailesine vakit ayıramayan, çocuğuna kreş bulmak için binbir sıkıntıya maruz kalan kadınlarımız."

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim