• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Kamu ve STK arasında paylaşmayı artırmayı amaçlıyoruz

Kamu ve STK arasında paylaşmayı artırmayı amaçlıyoruz
Başbakan Yardımcısı Atalay, insan haklarıyla ilgili çalışmalar gerçekleştiren kamu ve sivil toplum kuruluşları arasında diyalog ve paylaşmayı daha fazla artırmayı amaçladıklarını söyledi.

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakanlık Merkez Bina'da, insan hakları alanında faaliyet gösteren kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Beşir Atalay, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Türkiye'de hem yasamada hem yürütme irtibatlı hem de sivil toplum alanında çalışan insan hakları birimlerinin yöneticileriyle bir araya geldiğini dile getirdi.

Atalay, "Amacımız, 'insan hakları konusunda Türkiye'de faaliyet gösteren gerek kamuda, gerek özelde, gerek parlamentoda birimlerin, çalışan arkadaşlarımızın, yöneticilerimizin birbiriyle daha fazla diyaloğu nasıl olabilir, birbirinden daha fazla nasıl faydalanabilir, yürüyen çalışmalarla ilgili ortak değerlendirmeler ve çözümler bulunabilir mi' genelde görüşeceğimiz konular bunlar. Yani diyalog ve paylaşmayı daha fazla artırma amaçlı..." ifadesini kullandı.

Bir süredir bu diyalog toplantısının nasıl yapılacağına ilişkin planlama yaptıklarını belirten Atalay, toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının beklentileri ve görüşlerini dinleyeceklerini söyledi.

Atalay, şöyle devam etti:

"Belki kamu kesiminde ombudsmanlık, Meclis'te İnsan Hakları Başkanımızın, sivil toplum kuruluşlarından bazı beklentileri olabilir. Ama işin özü bugünkü toplantımızda, sizler arasında daha fazla diyalog, daha fazla paylaşma, daha fazla yardımlaşma nasıl olabilir. Bunlar tabii ülkemizde insan haklarıyla ilgili çabaları daha bir birleştirecek ve verimli kılacaktır. Buradaki arkadaşlarımız, hepimiz, gerek yürütmede, gerek yasamada, gerek sivil toplumda ortak amaçları olan, ortak kaygıları olan ve hepsinin kaygısı, ülkemizde insan hakları hassasiyetlerinin daha fazla hissedilmesi, yaşanması, uygulanması, korunması olduğu için de bu ortak amaçta kamu ve sivil toplumun daha fazla işbirliği yapması."

Türkiye'de, insan haklarıyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının daima daha özgür olduklarını, her yerde rahatça çalıştıklarını ve uluslararası alanda da faaliyetlerinin bulunduğunu kaydeden Atalay, "Onların hepsi kendi faaliyetleridir. O manada burada bizim onlardan herhangi farklı bir talebimiz olmaz" dedi.

Beşir Atalay, şunları kaydetti:

"Tabii ombudsmanlık zaten bu konularla ilgili kurulmuş yeni bir kurumumuz. İnsan Hakları Kurumu yine öyle. Birçok bağımsız çalışan, hepinizin bildiği, kamuoyunda bilinen insan haklarıyla ilgili hassasiyetleri olan gerek akademisyen, gerek sivil toplum temsilcilerinden oluşan bir kurum. Meclis'te İnsan Hakları Komisyonumuz yine bu konularda, bütün partilerinin üyelerinin bulunduğu ve Türkiye'deki insan haklarıyla ilgili çalışmaları, araştırmaları yürüten bir komisyonumuz. Hepimiz bugünkü toplantıda daha çok bu yönteme ilişkin konuları değerlendirmiş olacağız."

Toplantıya, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşar Yardımcısı Kudret Bülbül, MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, İnsan Hakları Ortak Platformu Genel Koordinatörü Feray Salman ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Öndül, İnsan Hakları Gündemi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Günal Kurşun, Kamu Denetçisi Mehmet Elkatmış, İnsan Hakları Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selvet Çetin, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Genel Sekreteri Metin Bakkalcı, Helsinki Yurttaşlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Fırat, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Müzeyyen Nergiz, İnsan Hakları Derneği Başkanı Öztürk Türkdoğan ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu Başkanı Hikmet Tülen ile üyeler katıldı.

http://www.istanbulhaber.com

Etiketler: , , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim