• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Kamu Sen İl Temsilcisi Kamil Ünal

Kamu Sen İl Temsilcisi Kamil Ünal
Kamu Sen İl Temsilcisi Kamil Ünal, yüzde 3.5 + 3.5 zammın yetersiz olmakla birlikte, kadrolu memur dışında çalışan sözleşmeli personele bir fayda sağlamadığını...

Kamu Sen İl Temsilcisi Kamil Ünal, yüzde 3.5 + 3.5 zammın yetersiz olmakla birlikte, kadrolu memur dışında çalışan sözleşmeli personele bir fayda sağlamadığını söyledi.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan İl Başkanı Kamil Ünal, söz konusu toplu sözleşmenin, 4/B'li, 4/C'li ve diğer sözleşmeli ve vekil personelin sorunlarına bir çare getirmediğini savundu.

"Kadrolu memur dışındaki çalışanların yarasını sarmadı"

Kurban Bayramı öncesinde toplu sözleşmeden medet umanların beklentilerinin askıda kaldığını belirten Kamil Ünal, toplu sözleşmenin hak kayıplarının telafisi için hiçbir çözüm sunmadığını, yardımcı hizmetlilerin, ek gösterge mağdurlarının beklentilerine cevap olamadığını , aile yardımı, çocuk parası gibi sosyal yanı olmayan topal bir sözleşmeye imza atıldığını ifade etti.

"Memurun ahını aldılar"

Başkan Kamil Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm personelin fazla mesai sorunu, nöbet ücretleri, ek ders ücretleri, döner sermaye ödemelerindeki aksaklıklar, ek ödemeler, görevde yükselme, vergi dilimlerindeki adaletsizlik, fiili hizmet zammı, KİT çalışanlarının sorunları gibi yüzlerce sorun unutulmuştur. Bu sözleşmeyle memurun umutlarını 2020 yılına kadar söndürenler, 20 milyon kişinin de ahını almışlardır. Türkiye nüfusunun dörtte birinin geleceğini çalan bu toplu sözleşmeyi gerçek anlamda sendikacılık yapan, hak mücadelesi veren hiçbir sendika kabul etmez. Memurların ve emeklilerin haklarını kişisel ranta çevirenler bir kere daha kendileri adına tarihi bir sözleşmeye imza atmıştır. Sendikacılık tarihi, bu toplu sözleşmeyi de kaybedilenler sayfasına yazacaktır."

Başkan Kamil Ünal, "Kamu görevlilerimizden bu tiyatroya daha fazla seyirci kalmamalarını, milyonların kaderini belirleyen bu masanın ciddiyetine yakışır temsilcilerle, gerçek bir pazarlık ve mücadele alanı olması için tercihlerini gözden geçirmelerini istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim