• BIST 9747.45
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Kamu personeline, ‘Vali beyin sendikasına geçin rahat edersiniz’ baskısı

Kamu personeline, ‘Vali beyin sendikasına geçin rahat edersiniz’ baskısı
Cumhuriyet Savcısı Menderes Arıcan'ın, adliyelerde hükümete yakın bir sendikanın üyelerinin alınması yönündeki torpil skandalını ortaya çıkarmasının...

Cumhuriyet Savcısı Menderes Arıcan'ın, adliyelerde hükümete yakın bir sendikanın üyelerinin alınması yönündeki torpil skandalını ortaya çıkarmasının ardından şimdi de kamu personeline "sendika değiştir" baskısı yapıldığı belirtildi.

Eskişehir Valiliği'nde hükümete yakın sendikanın temsilcisinin, diğer sendika üyesi kamu çalışanlarına, "Sizleri vali beyin sendikasına davet ediyorum. Buraya gelirseniz rahat edersiniz." diyerek baskı yaptığı öne sürüldü. Türkiye Kamu Sen Eskişehir İl Temsilcisi Hüsnü Tuncer, kamu kurumlarında sendikalarına üye olan çalışanlara tehdit, mobing, hukuk tanımaz kararlar ve atamaların arttığını söyledi. Valilikteki hükümete yakın sendikanın temsilcisinin valinin adını bile kullanarak üyelerine baskı yaptığını anlatan Tuncer, yaşananları şöyle açıkladı: "Baskılar tüm kurumlarda birbirinden beter hale geldi. Mahkeme kararlarına rağmen sürgünler arttı. Bu dünyanın öbür dünyası var. Kul hakkı yemek en büyük günahlardan. Onu affettirmeye torpilde işlemiyor."

Türk Tarım Orman Sen 9 Nolu Şube Başkanı da olan Hüsnü Tuncer, kamuda farklı sendikaların üyelerine, hükümete yakın sendikanın yaptığı baskıları, müfettişlerce yapılan yıldırma politikaları, mahkeme kararlarının uygulanmayışını kaydetti. Türkiye Kamu Sen üyesi oldukları için müdür, müdür yardımcısı, şef yapılmayan birçok üyenin olduğunu aktaran Tuncer, iktidara yakın sendikanın baskısının çok arttığını vurguladı. Tuncer, baskılara valilikte yaşanılan olayı örnek vererek şöyle anlattı: "Kurumlarda üyelerimize yapılan saldırılar, tehditler, mobingler, hukuk tanımaz kararlar, atamalar son hızla devam etmekte. Valilikte bir sendika temsilcisi, üyelerimize "Sizleri vali beyin sendikasına davet ediyorum. Buraya gelirseniz rahat edersiniz." diyebiliyor. Adliyede sınav yapılıyor, malum sendikanın üyeleri kazandırılıyor. Eğitim de zaten tam bir fiyasko. Sağlık, belediyeler hepsi birbirinden beter."

"ASİL MÜDÜRÜ İLÇEYE, MEMUR İLE MÜDÜR OLDU"

Türk Tarım Orman Sen 9 Nolu Şube Başkanı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde, mahkeme kararına rağmen yaşanılan hukuksuzluğa dikkat çekti. 1,5 yıl önce Tepebaşı Tarım İlçe Müdürlüğü'nde, üyelerinden üçünün şehir dışına tayin edildiğini, müdürün görevden alındığını belirten Hüsnü Tuncer, "1,5 sene ailelerinden ayrı yaşadı, hukuksuzluğa direndiler. Dava sonunda gülen taraf oldular. Mahkeme, üyelerimizin haksızlığa uğradığını, yapılan işlemin hukuksuz olduğunu, 1 ay içerisinde eski görev yerlerine dönmelerine karar verdi. Göreve başlayan üyelerimiz bir gün sonra başka ilçelere geçici görevle görevlendirildi." dedi. Tuncer, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Asil müdürü geçici görevle Han ilçesine, ondan boşalan ilçeye de asil dururken vekil müdür atadılar. Burada "hukuku tanımayız, biz bildiğimizi okuruz biz hukukun üstündeyiz." dediler."

"VEKİL MÜDÜR OLAN, MALUM SENDİKANIN ÜYESİ, PARTİ YETKİLİSİNİN KÖYLÜSÜ"

Türk Tarım Orman Sen 9 Nolu Şube Başkanı Hüsnü Tuncer, bu hukuksuz görevlendirmenin sebebini sorduklarında kendilerine komik cevap verildiğini ifade etti. Tuncer, "İlçede çalışan malum sendikanın temsilciliğini yapan, bir siyasi partinin üst düzey yetkili birisinin köylüsü olan bu kişi, "Bu kişilerle husumetim var. Onlar dairenin huzurunu bozarlar, onlarla çalışamam" diyerek kaymakamlığa dilekçe veriyor. Kaymakamlık, dilekçeyi valiliğe onlar il müdürlüğüne gönderiyor. Bu hukuksuz işlem il müdürlüğünün görevlendirmesiyle son buluyor."

Devlet kurumunun bu şekilde çalışmasına tepki gösteren Tuncer, "Nasıl anlayış bir kişinin dilekçesiyle böyle işlem yapılıyor. Burası devlet kurumu, o kişinin babasının çiftliği mi ki çalışacağı kişileri kendisi seçiyor? Devlet dairesinde husumet olmaz, herkes görevini yapar. Bu kişiler daha bu bilince varamamış. "Husumetim var" dediği kişiler yargıdan aklanıp gelen kişiler. Yargı diyemez miydi "bu kişileri başka ilçelere gönderin, husumeti var." diye. Rahatsız oluyorsa tayin yaptırıp başka bir ilçeye geçebilir." diye konuştu.

"YANDAŞLIĞIN OLMADIĞI KURUMLAR İSTİYORUZ"

Türk Tarım Orman Sen 9 Nolu Şube Başkanı, yaşanan hukuksuzlukları yargıya taşıyacaklarını, uygulamaları yapanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarının altını çizdi. Hüsnü Tuncer, açıklamalarını şöyle tamamladı:"Yargılanırlar ceza alırlar almazlar bilemem. Ama bu dünyanın öbür dünyası var. Kul hakkı yemek en büyük günahlardan. Onu affettirmeye torpilde işlemiyor. Huzur, çalışma barışının sağlandığı, ayrımcılıkların, adam kayırmacılığın olmadığı, yandaşlığın bir kenara atıldığı ortam istiyoruz. Bizi yaptığımız işlerle değerlendirin sendikalarla değil."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim