• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Kamu Personeline İndirimli Tatil Müjdesi

Kamu Personeline İndirimli Tatil Müjdesi
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, ucuz tatili kast ederek "Önümüzdeki günlerde kamu personeline dönük çok ciddi bir kampanya düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, " Birilerinin ısrarla medyada içeride 1300 tane OTEL satışa çıkarıldı, otelciler basılıyor. Kasıtlı, bilinçli propagandalara içeride asla prim vermiyoruz, dışarıda bilinçli şekilde yürütülen kara propagandaya karşı ciddi bir çalışma içindeyiz"dedi. Bakan Ünal, aileleriyle birlikte sayıları yaklaşık 7 milyonu bulan kamu çalışanlarına indirimli tatil için de çalışmalarının devam ettiğini, ancak bunun erken rezervasyon sonrası paylaşacaklarını kaydetti.

"SEKTÖRÜN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN"

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Turizm Haftasının ilk gününde Antalya'da sektör temsilcileriyle ikinci kez bir araya geldi. Rixos Dowtown OTEL'de Antalya Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısında konulan Bakan Ünal, 24 Kasım sürecini ardından sektörün zarar görmemesi için hassasiyet ve titizlikle çalıştıklarını kaydetti.

"YENİ HEDEF PAZARLAR"

Sektör temsilcileriyle her zaman bir araya geldiklerini aktaran Bakan Ünal, " Öncelikle sektörün bir mevcut durum analizi ve onların süreci ve önümüzdeki sezonu nasıl gördüklerini beraberce değerlendirdik. Acil olarak bir turizm destek paketi ve acil eylem planı hazırlamamız gerekiyordu. Önceleyici, telafi edici uzun vadede yapısal tedbirleri birlikte belirlememiz gerekiyordu. Süreci hemen Bakanlar Kurulu'na taşıdık. İstanbul, Ankara ve Antalya'da sektörle buluşmaya devam ettik. Yurt dışındaki kara propagandaya karşı müşavirlik ve AB ve Dışişleri Bakanlığı nezdinde ciddi çalışmalar yürüttük. Tanıtım, reklam ve halkla ilişkiler çalışmalarımızı hızlandırdık. Önemli fuarlara katıldık. Yeni hedef pazarlar, Orta Doğu, Körfez ülkeleri, Hindistan, İran, Çin nezdinde ciddi çalışmalar yürüttük" diye konuştu.

"6 BİN DOLAR YAKIT DESTEĞİ UZATILDI"

Türkiye'nin farklı bölgelerinde çeşitli turizm faaliyetleri gerçekleştirdiklerini anımsatan Bakan Ünal, " Bunların sonucunda turizm acil eylem planını hazırladık. Biz sektöre her zaman şunu söyledik bu telafi edici tedbirlerin dışında yeni tedbirler almak gerekirse hemen alırız. Bu hafta içinde ek bir tedbir daha aldık ve paylaştık. Yurt dışı fuarlarda sektör temsilcileri, tur operatörleri le yapılan görüşmeler gösterdi ki, sadece nisan ve mayıs ile sınırladığımız 6 bin dolar yakıt desteğini uzatmamız gerektiğini bize gösterdi. ve bunu hiç bekletmeden açıkladık. Sezon sonuna kadar 6 bin dolar yakıt desteğini uzatacağımızı belirttik " şeklinde konuştu.

"YERLİ TURİSTTE ERKEN REZERVASYONDA 4 MİLYONA ULAŞTIK"

Yerli turistin erken rezervasyon rakamlarında yükselme olduğunu vurgulayan Bakan Ünal, "Geçen yıl ilk 3 ayına göre bu yıl erken rezervasyon oranı yüzde 25 arttı yaklaşık 4 milyonluk rezervasyona ulaştık. Yurt dışı turistler için sektör temsilcileri ile birlikte tanıtım seferberliği başlattık, herkes elini taşın altına koydu her arkadaşımız turizm elçisi gibi çalışma sergiledi. Önümüzdeki haftadan itibaren Avrupalı turistlere yönelik tüm medya kanallarında planladığımız reklam,tanıtım halkla ilişkiler faaliyetlerimiz yoğunlaşacak. Yabancı basın temsilcileri, sosyal medya fenomenleri ve ünlü sanatçıları ülkemizin çeşitli destinasyonlarında ağırlayacağız" dedi.

"2030 YILINDA BİREYSEL SEYAHAT ARTACAK"

Açıklanan desteklerin hepsinin daha çok telafi edici olduğuna değinen Bakan Ünal, " Sektöre yönelik uzun vadeli yapısal tedbirler üzerinde çalışmalar sürdürüyoruz. Bu uzun vadeli tedbirleri konuşurken dünya turizminin mevcut durumu ve geleceğe dönük perspektifler ve ülkemizin bu noktada nerede yer alması gerektiğini ele almamız gerekiyor. Dünyada 15 yıl önce 674 milyon kişi seyahat ederken, bugün iki kat artışla 1.2 milyar kişi seyahat ediyor. Dünya Turizm Örgütü'ne göre 2030 yılında dünyada 1. 8 milyar turist olması öngörülüyor. 2030 yılına geldiğimiz de Dünya Turizm Örgütü'nün perspektifine göre kitle turizmi azalacak, bireysel seyahatler artacak. Kültür inanç,sağlık, gastronomi, golf, medikal gibi alternatif turizm ürünlerine rağbet artacak. Seyahat süreleri azalacak, seyahat sıklığı artacak, harcamalar artacak, çevreye doğaya duyarlılık artacak. 2030 perspektifini belirlerken bu öngörüleri dikkate almamız gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

"TURİZMİ ÇEŞİTLENDİRECEĞİZ"

Bakan Ünal konuşmasına şöyle devam etti: 2002 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısı 13 milyonken bugün 3 kat artışla 40 milyonu gördük. 2002 de en fazla turist çeken 17. ülkeyken, 2015'de 6. ülke olduk. 2023 hedefimiz 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelirdir. En çok turist çeken 5 ülke içinde yer almayı hedefliyoruz. Yapmamız gerekenler, öncelikle turizmi çeşitlendireceğiz. Sağlık, termal, kış, golf, yayla, kongre gibi alternatif alanları geliştireceğiz. Turizmin alt yapısını güçlendirirken, turizmi ülke geneli 12 aya yaymalıyız."

"KARA PROPOGANDAYA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Psikoloji ve algıyı yönettiklerini kaydeden Bakan Ünal, "Ticaret, girişimcilik turizmle birleştiğinde mutlaka mutlaka dikkat edilmesi gereken temel şey, kendimize güvenmemiz ülkemize güvenmemiz ve geleceğe umutla bakmamız gerekir. Birileri ısrarla Türkiye'de hem yurt içinde hem yurt dışında karamsar bir hava oluşturmak ve bir alışkanlık haline bu durum getirilerek felaket telalığı yapılmasına izin vermedik, izin vermiyoruz. Birilerinin ısrarla medyada içeride 1300 tane otel satışa çıkarıldı, otelciler basılıyor. Kasıtlı, bilinçli propagandalara içeride asla prim vermiyoruz, dışarıda bilinçli şekilde yürütülen kara propagandaya karşı ciddi bir çalışma içindeyiz. Bir türbülans yaşıyor olabiliriz ama biz her zaman bu tür sorunları bir fırsat yenilenme ve yeniden yapılanma fırsatı olarak gördük. Bizim bugün yaptığımız çalışmalar özellikle, uzun vade, sektörün yeniden yapılanması, ürün, pazar çeşitliliği, tanıtım faaliyetleri sektörün kendi içinde yeniden bir gözden geçirmeyle yeniden yapılanma ihtiyacı hissetmesi önümüzdeki 3 yıldan sonra bizi iki kat büyütecektir" dedi.

"İRAN İLE TURİZM TOPLANTISI ANTALYA'DA YAPILACAK"

Bakan Ünal şöyle konuştu: İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Kültür ve Turizm Bakanı ile görüştüm. Ukrayna'dan gelen turist sayısın yüzde 15, İran da yüzde 17 bir artış var. Mayıs ayı içinde Türkiye- İran Turizm İşbirliği Teknik Komitesi Toplantısı'nı Antalya'da yapacağız. Karşılıklı turizm işbirliğini konuşacağız. Bizim Türkiye olarak turizm alanında bir kendimizle ilgili bir endişemiz yok. Muhteşem bir ürüne, alt yapıya sahibiz. Bizim endişelenmemizi gerektiren bir durum yok. Girişimcilerimiz cesaretinin başarısından eminim. Birilerinin bizi karamsarlığa sevk etmesine müsaade etmeyeceğiz. Bizim yolumuz ve önümüz açık. Ülkemizi güzel bir gelecek bekliyor. Yaşadığımız bazı sorunlarımız var. Sorunlar çözülmek için vardır. Sorunları çözdüğünüz oranda gelişirsiniz. Bir toplumun gelişim yeteneğini anlamak istiyorsanız, o toplumun sorun çözebilme kapasitesine bakmanız gerekir. El birliği içinde istişare ederek bu sorunların beraberce üstesinden geleceğiz."

"KAMU ÇALIŞANI İÇİN ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR"

Bakan Ünal, kamu çalışanlarına ilişkin indirimli tatil çalışması var mı? Sorusuna, "Sektör temsilcileriyle bu konuda ortak bir çalışma yürütüyoruz. Ama bunu erken rezervasyonun sonunda paylaşacağız. Şuandan böyle bir çalışma bakanlıklar nezdinde, sektörle birlikte devam ediyor" cevabını verdi.

Toplantıya, AK Parti Antalya Milletvekilleri, Gökçen Özdoğan Enç, Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve turizm temsilcileri katıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim