• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Kamu Personeline ’Aramızda Engel Yok’ Eğitimi

Kamu Personeline ’Aramızda Engel Yok’ Eğitimi
Alaşehir Kaymakamlığı Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında "Aramızda engel yok!" eğitim kursu düzenledi.

Alaşehir Kaymakamlığı Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında "Aramızda engel yok!" eğitim kursu düzenledi. Kursa resmi kurum ve kuruluşlarda çalışan 45 personel katılırken, 30 saat süren kursu tamamlayanlara katılım sertifikası verildi.

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından bölge illerinde düzenlenen projeler kapsamında Manisa'dan 8 proje kabul gördü. Alaşehir'den katılan ve kabul gören 2 projeden biri olan ve işitme engellilerle iletişim kurabilmek için düzenlenen "Aramızda engel yok" adlı proje uygulamaya konuldu.

Zafer Kalkınma Ajansına 2015 yılı Teknik Destek Programının birinci kısmına toplam 35 proje başvurusu yapıldı. Bu projelerden 27 proje kabul edilirken Manisa'dan 8 proje kabul edildi. Manisa'da destek almaya hak kazanan 8 projeden ikisi Alaşehir Kaymakamlığı AB ve Proje Ofisi tarafından hazırlandı. Alaşehir Kaymakamlığı AB ve Proje Ofisinde görevli Hasan Baysal tarafından hazırlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında toplam 45 personele işaret dili eğitimi verilmesini içeren "Aramızda engel yok!" adlı proje kapsamında katılımcılara 30 saat kurs verilerek, kursu tamamlayanlara sertifika verildi.

Sertifika töreninde konuşma yapan İlçe Kaymakamı Osman Bilgin, Projeyi yazan Hasan Baysal'a ve Alaşehir Kaymakamlığı AB ve Proje ekibine teşekkür ederek, "Katılımcıları bu projeye ilgisinden dolayı kutluyorum. Projemiz 30 saatlik bir temel eğitim projesidir. Projenin genel amacı, ilçemizde yaşayan işitme engelli vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet alırken karşılaştıkları sorunları proje kapsamında işaret dili eğitimi alarak anlayabilecek ve sorunun çözümü noktasında kendisine destek olabilecek bir personelin bulunması ile işitme engelli vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden en üst düzeyde faydalanabilmesini sağlamaktır. Ancak bu eğitim burada kalmamalıdır. Bunun için de Alaşehir Halk Eğitim Müdürlüğü'nde projenin devamı niteliğinde işaret dili eğitimi konusunda kurs açılarak katılımcıların işaret dili eğitmeni seviyesine gelebilecek şekilde eğitim saatinin düzenlenerek yeni bir kursun da açılması talimatını verdik. Böylelikle ilçemiz kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları ve vatandaşlarımızdan istekli olanların işaret dilini öğrenerek sosyal sorumluluklarını yerine getirilmeleri gerekiyor." dedi.

Proje kapsamında eğitime katılanlar tarafından farkındalık oluşturmak için "Aramızda engel yok" adıyla kısa metrajlı bir klip hazırlandı. Törenin sonunda katılımcılara sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Kamu Personeline ’Aramızda Engel Yok’ Eğitimi

Kamu Personeline ’Aramızda Engel Yok’ Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim