• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Kamu Hastaneleri Birliği: Kırşehir'de domuz gribi vakası söz konusu değil

Kamu Hastaneleri Birliği: Kırşehir'de domuz gribi vakası söz konusu değil
Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, domuz gribi olarak bilinen H1N1 hakkında son bir haftadır Kırşehir kamuoyunda...

Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, domuz gribi olarak bilinen H1N1 hakkında son bir haftadır Kırşehir kamuoyunda konuşulanların gerçeği yansıtmadığına yer verildi.

Açıklamada, domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünden "hastanede ölüm meydana geldiği ve tedavi gören hastaların olduğu" yönünde halk arasında yayılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden İntaniye Uzmanı Ramazan Keskiner, hastanede her yıl bu mevsimlerde görülen grip rahatsızlığı yoğunluğu yaşandığına dikkati çekti.

Keskiner, şunları ifade etti: "Hastanemizdeki grip vakalarıyla ilgili aldığımız örnekler arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü tespitimiz henüz yok. Şu bilinmelidir ki domuz gribi denilen hastalıktan korunma yolları ile normal gripten korunma yolları arasında herhangi bir fark yoktur. Vatandaşlarımızdan her yıl grip aşılarını yaptırmalarını, hijyen kurallarına uymalarını, daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz. Kırşehir'de şu ana kadar tespit edilen herhangi bir domuz gribi vakası ve kaybettiğimiz bir hastamız da söz konusu değil. Paniğe gerek olmayıp korunma önlemleri almamız yeterlidir."

Kırşehir'de geçen hafta domuz gribi şüphesi ile hastaneye alınan Akile H., yoğun bakımda hayatını kaybetmişti. Alınan bilgiye göre, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran Akile H., yapılan ilk tedavisinin ardından kontrol amaçlı yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Hastane yönetimi tarafından grip teşhisi ile hastaneye alınan Akile H.'nin domuz gribi değil, solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Kırşehir'de son 10 gün içinde Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine yüksek ateş ve solunum problemi nedeni ile 174 kişinin müracaat ettiği öğrenildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim