• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Kamu Görevlilerinin Emekliye Zorlandığı İddiası

Kamu Görevlilerinin Emekliye Zorlandığı İddiası
Belediye Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kamu...

Belediye Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kamu görevlilerinin emekliye ayrılmaları için baskı yapıldığı bilgisinin kendilerine geldiğini söyledi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Van İl Başkanlığında bir basın açıklaması yapan Sevinç, kendilerine gelen bilgileri daha doğru bir şekilde almak için belediye ile görüşmek istediklerini, ancak randevu alamadıklarını belirtti.

Sevinç, son dönemde; Van Büyükşehir Belediye Başkanlığında görev yapan kamu görevlisi üyelerinin bazılarına emekliliğe ayrılma dilekçeleri vermeleri gerektiği, aksi halde sürgüne tabi tutulacakları yönünde bir takım baskıların yapıldığı ve hatta bu baskı karşısında bazı üyelerinin açık tarihli emekliliğe ayrılma talebi dilekçelerini vermek zorunda kaldıkları bilgisinin sendikaya ulaştığını" söyledi.

Baskı iddiaları karşısında, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı üst düzey yetkilileri ile diyalog kurmaya çalıştıklarını, karşılıklı görüşme ve istişare taleplerinin reddedildiğini anlatan Sevinç, sözlerini şöyle tamamladı:

"İş bu basın bildirisi ile bu konuda kamuyu aydınlatmamız zorunluluğu hasıl olmuştur. Biz, Bem-Bir-SEN temsilcileri olarak, üyelerimiz üzerinde oluşturulan bu baskıya karşı her türlü idari ve hukuki sürecin takipçisi olacağımızı buradan beyan etmek isteriz. Eğer iddialar doğru ise; üyelerimize yönelik olarak yapılan bu türden baskıların, temel insan hak ve hürriyetlerine, anayasamızdaki çalışma hürriyetine ve memurları ilgilendiren mevzuat hükümlerine açıkça aykırı olduğunu ifade etmek isteriz."

Kamu Görevlilerinin Emekliye Zorlandığı İddiası

Kamu Görevlilerinin Emekliye Zorlandığı İddiası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim