• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Kampüste Kariyer Buluşması

Kampüste Kariyer Buluşması
Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ev sahipliğinde "Kampüste Kariyer Buluşması" konulu eğitim programı gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ev sahipliğinde "Kampüste Kariyer Buluşması" konulu eğitim programı gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tarakçıoğlu, Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Sarıtaş, dekanlar, müdürler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

"ÜNİVERSİTE, İŞKUR GİBİ KURUMLAR KAYNAK GÖREVİ YAPACAK"

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tarakçıoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, sanayide nitelikli eleman ihtiyacının bulunduğunu, bunun yanı sıra çok sayıda da üniversite mezunu işsiz bireyin olduğunu belirterek, "Bu dengeyi nasıl sağlayacağız? Bir tarafta işe ihtiyacı olanlar var, bir tarafta işçiye ihtiyacı olanlar var. Burada bizim gibi üniversite, İŞKUR gibi kurumlar bu arada, bir kaynak görevi yapacak. İki tarafı anlaştıracak bir araya getirecek, destek olacak. Bu anlamda katılım için herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, bilimin gelişme göstermesiyle birlikte yeni mesleklerin ortaya çıktığını, bu bağlamda kariyer planlaması konusuna da önemin arttığını ifade etti.

"GENÇLER ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ BİRİKİMİ VE SERMAYESİDİR"

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise devlet gücünün, devleti oluşturan kurumların güçlerinin birleşmesiyle oluştuğunu aktardı. Bu bakımdan Selçuk Üniversitesi'nin vizyonu ve hedefiyle her zaman devletine hizmet etmeyi, bu çerçevede de devletinin yanında olmayı ve millete hizmet etmeyi esas alan çalışmalar gerçekleştirdiğini söyleyen Prof. Dr. Şahin, "Üniversitelerin görevleri, devletlerin ve ülkelerin ihtiyacı olan eğitimli insanları yetiştirmektir. Bu çerçevede bizler, sizleri yetiştirmek amacıyla buradayız. Üniversitelerin bir diğer görevi; bilgiyi üretmek, bu bilgiyi yaymak ve hayata geçirmektir. Selçuk Üniversitesi olarak da bu konuda kararlı ve iddialı bir biçimde yürümeye devam ediyoruz. Sizler ülkemizin geleceğisiniz, sizler bu ülkenin en önemli birikimi ve sermayesisiniz. Ne iş yaparsanız yapın, sevdiğiniz işi yapın ve yaptığınız işle ilgili gelişmeleri yakından takip edin" diye konuştu.

"KARİYER MERKEZİMİZ HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de artık okul, bölüm ismi gibi diploma niteliği kadar diğer meziyetlerin de önem arz etmeye başladığını dile getirdi. Bilgi teknolojilerine ne kadar hakimiz? Yabancı dil konusunda ne durumdayız? Kendimizi güven, karakter, duruş konusunda nasıl bir intiba uyandırıyoruz? Bunlar da önem arz etmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi'nde ve belediyelerde de içinizden çalışacağımız birçok arkadaş çıkabilir ve Konyamıza, ülkemize hizmet fırsatı meydana gelebilir. Kariyer Merkezimiz bu alanda hizmet veriyor. İş arayan, istihdam imkanı arayan arkadaşlarımız ya da eleman arayan şirketlerimiz konusunda İŞKUR ile iş birliği içinde destek vermeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Program, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü'nün mühendis adaylarına yönelik kariyer planlamasının önemi ve Türkiye'ye katkıları konularındaki sunumu, İş ve Meslek Danışmanı Nurullah Kaleli'nin iş arama becerileri semineriyle sona erdi.

Kampüste Kariyer Buluşması

Kampüste Kariyer Buluşması

Kampüste Kariyer Buluşması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim