• BIST 9710.99
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Kampanya Süresince 43 Bin Analiz Yapıldı

Kampanya Süresince 43 Bin Analiz Yapıldı
Kayseri Şeker'de 3 aylık kampanya süresince fabrikaya taşınan pancarlardan ilk numunelerin alınarak pancardaki şeker oranının belirlendiği Pancar analiz...

Kayseri Şeker'de 3 aylık kampanya süresince fabrikaya taşınan pancarlardan ilk numunelerin alınarak pancardaki şeker oranının belirlendiği Pancar analiz laboratuvarında analizlerin sona ermesi nedeniyle Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli çalışanlarla sabah kahvaltısında bir araya geldiler.

Pancar analiz çalışanları ile yapılan kahvaltıda konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, 3 aylık kampanya süresince sadece Kayseri Fabrikada 43 bin kamyon ve TIR ile taşınan pancarlardan alınan numunelerin analiz yapılarak çiftçinin ve fabrikanın haklarını en iyi şekilde büyük bir titizlik içerisinde koruyan tüm çalışanlara teşekkür etti.

Başkan Akay, "61 nci kampanyanın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Analiz bölümü bizim fabrikamız için çok önemli noktalardan bir tanesidir. Kapıdan içeri giren pancar kantardan geçtikten sonra çiftçinin, nakliyecinin, şoförün ilk muhatap olduğu nokta Analiz bölümüdür.

Ayrıca burası çiftçi ve fabrika açısından da çok önemli bir nokta, çünkü gelen ürün burada önce gerek fire itibari ile gerek şeker oranı itibari ile analize tabi tutuluyor. Buradaki işin çok doğru olması adaletin sağlanması, çiftçinin hakkının korunması ve fabrika açısından çok önemlidir. Görüyorum ki arkadaşlarımız buradaki manevi yükü layıkıyla taşımış durumdalar. Şimdiye kadar bura da problem teşkil edecek bir durumla karşılaşılmadı. Bu da bizim sevineceğimiz gurur duyacağımız bir durum" dedi.

Akay, "Bu kampanya döneminde analiz bölümünde 43 bin kamyon ya da araçtan numune alınarak analiz yapılmış oldu. Bugün 89. Günü idrak ediyoruz bu kadar süre içerisinde 43 bin tane araçtan numune alınması şimdiye kadar yoğun olduğunun da bir ifadesidir. Demek ki günde ortalama en az 500 tane numune alınıyor ve bu doğru bir şekilde analiz edilerek alınıyor.

Analiz bölümünün 24 saat çalıştığını dikkate alacak olursak işin ne kadar ağır olduğu ortaya çıkıyor. Bu akışı sağlayabilmek çok kolay değil. Ben bu konuda fedakârlık gösteren tüm personellerimize teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık. Allah işlerini güçlerini rast getirsin" ifadesinde bulundu.

Analiz bölümündeki kahvaltıda Genel Müdür Yardımcılarından Osman Canıtez, Mehmet Özoğul, Enerji ve Otomasyon Müdürü Perihan Yılmaz, Şeker-İş Sendika Başkanı İbrahim Dayı ve diğer yetkililer de hazır bulundular.

Analiz çalışanlarından Ali Han Çardakkaya'nın bağlaması ile söylediği türküler de kahvaltıya ayrı bir renk kattı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim