• BIST 9530.47
  • Altın 2473.951
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.7752
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Kamışlo Bulvarında Sona Gelindi

Kamışlo Bulvarında Sona Gelindi
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ) tarafından yatırım programında yer almamasına rağmen, halkın yeni havaalanına gidiş ve gelişlerinde sıkıntı...

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ) tarafından yatırım programında yer almamasına rağmen, halkın yeni havaalanına gidiş ve gelişlerinde sıkıntı yaşamaması için 1,6 milyon lira harcanarak hayata geçirilen Kamışlo Bulvarı'ndaki aydınlatma çalışmalarında sona gelindi. Yeraltı kabloları da döşenen Bulvar, trafo montajlarının da tamamlanması ile 15 gün içerisinde aydınlatılacak.

Dicle EDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, müşterilerine kesintisiz ve kaliteli elektrik enerjisi sunmanın yanı sıra aydınlık kentler oluşturmak adına yatırımlarını zaman zaman programlananın da üzerine çıkarak gerçekleştirdiklerini açıkladı. Yaka, son dönemde başta şehir girişleri olmak üzere ana cadde ve bulvarlarda ciddi bir aydınlatma çalışması yaptıklarına da dikkat çekerek, bunun sonucunda toplam 60 kilometre cadde ve bulvarın aydınlatıldığını söyledi.

MALİYETİ 1 MİLYON 640 BİN LİRA

Kamışlo Bulvarı'nın yatırım programında yer almamasına rağmen şirket imkanlarını zorlayarak zamanından önce yatırım programına alındığına da dikkat çeken Dicle EDAŞ İl Müdürü Uğur Yaka, bunun için 1 milyon 640 bin lira harcandığını söyledi. Yaka, "Kamışlo Bulvarı yatırım programımızda yer almıyordu. Ancak, burada yapılan yeni havaalanına gidip gelen vatandaşlarımızın zorluk yaşamaması için böyle bir çalışma içerisine girdik. Burada başlattığımız çalışmada, sona geldik sayılır. 7.5 kilometre uzunluğundaki Bulvara 544 adet galvanizli aydınlatma direği dikerek yaklaşık 7.500 metre yeraltı kablosu döşedik. Ayrıca enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla 90 adet beton direkten oluşan enerji nakil hattının montajı ile 4 trafo postasının montaj çalışmaları tamamlanmak üzere Kamışlo Bulvarının aydınlatmasını 15 gün içerisinde devreye alacağız" dedi.

Kamışlo Bulvarında Sona Gelindi

Kamışlo Bulvarında Sona Gelindi

Kamışlo Bulvarında Sona Gelindi

Kamışlo Bulvarında Sona Gelindi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim