• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Kamalak: Türkiye’nin böyle sonu gelmez tartışmalarla kaybedecek zamanı yok

Kamalak: Türkiye’nin böyle sonu gelmez tartışmalarla kaybedecek zamanı yok
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "yeni anayasada laiklik olmaması" şeklindeki açıklamasını değerlendirerek,...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "yeni anayasada laiklik olmaması" şeklindeki açıklamasını değerlendirerek, "Türkiye'nin böyle sonu gelmez tartışmalarla kaybedecek zamanı yok. Üniversite bitiren gencimiz işsiz. Türkiye'nin asıl derdi bunlar." dedi.

Partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin basın toplantısı düzenleyen Kamalak, AK Parti'nin dokunulmazlıklar ile ilgili verdiği Anayasa değişiklik teklifinin yarın Meclis Anayasa Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacağını hatırlattı.

Suç işleyenler herkesin cezasını çekmesi gerektiğini kaydeden SP Genel Başkanı, kanun önünde herkesin eşit olduğunu ifade etti. Mustafa Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Açık söylüyorum; isteseler dokunulmazlıkları bir günde kaldırabilirler. AK Parti'nin bunu tek başına yapacak sayısı da var, gücü de vardır. Ama isteği yoktur. Dokunulmazlıkların kaldırılması için Anayasa değişikliğine gerek yoktur. Dokunulmazlıkları kaldırmak için üçte iki veya beşte üç gibi nitelikli çoğunluğa da ihtiyaç yoktur. Dokunulmazlıkların kaldırılması için Meclis'in salt çoğunlukla karar almasına da ihtiyaç yoktur."

"ÜNİVERSİTE DİPLOMA VERMİYOR, İŞSİZLİK BELGESİ VERİYOR"

Bir basın mensubunun "Meclis Başkanı'nın laiklikle ilgili açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusuna Kamalak,"Türkiye'nin böyle sonu gelmez tartışmalarla kaybedecek zamanı yok. Her kafadan başka bir ses çıkıyor. Meclis Başkanı, "şahsi düşüncemdir" dedi. Kahramanmaraş'ta 18. şehidimizi verdik. Dün 3 şehit verdik, yaşları 24, gencecik fidan. Bir yiğit kolay mı yetişiyor? Türkiye'nin asıl derdi bunlar. Üniversite bitiren gencimiz işsiz. Üniversite diploma vermiyor, işsizlik belgesi veriyor." şeklinde cevap verdi.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim