• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Kalp Uzmanından Zayıflatıcı Ürün Uyarısı

Kalp Uzmanından Zayıflatıcı Ürün Uyarısı
Masum görünümlü, bitkisel ve Tarım Bakanlığı'ndan onaylı olan zayıflama çaylarının bile bir hekime danışmadan kullanılmaması gerektiğine işaret...

Masum görünümlü, bitkisel ve Tarım Bakanlığı'ndan onaylı olan zayıflama çaylarının bile bir hekime danışmadan kullanılmaması gerektiğine işaret eden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Zülfikar Danaoğlu, "Üründen bolca yükleme yapılması ani ölüm, ritim bozuklukları, yüksek tansiyon, felç gibi sorunlara yol açıyor" dedi.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Zülfikar Danaoğlu, zayıflatıcı ürünler hakkında önemli bir ayrıntıya dikkat çekti. Bitkisel ve Tarım Bakanlığı'ndan onaylı olan zayıflama çaylarının mutlaka bir hekime başvurulmadan kullanılması gerektiğini ifade eden Danaoğlu, "Üründen bolca yükleme yapılması ani ölüm, ritim bozuklukları, yüksek tansiyon, felç gibi sorunlara yol açıyor. Eğer kişi başka ilaçlar kullanıyor ise bu yan etkiler ve ölüm riski katlanarak artıyor" dedi.

Geçmişten günümüze zayıflama yöntemlerinin sayısında büyük bir artış yaşandığını ifade eden Danaoğlu, "Bu durum kötü niyetli kişilere fırsat yaratıyor. Zayıflama ümidiyle hayatını kaybedenler veya kalıcı hasarlarla yaşamak zorunda kalanlara şahit oluyoruz. Hastalarımız uzman bir hekime görünmeden asla kendi başlarına çay, ot ve benzeri bitkileri gelişi güzel kullanmamalı" dedi.

"ZAYIFLAMANIN MUCİZE İLACI YOKTUR"

Televizyon ve internette "Tarım Bakanlığı'nın izni ile mucize ürün, bitkisel, doğal" sloganlarıyla satılan ürünlerin son yıllarda oldukça popüler hale geldiğinin altını çizen Danaoğlu, "Zayıflamanın mucize ilacı yoktur. Eğer çok hızlı bir şekilde kilo veriyorsanız, bu vücudun sınırlarını çok zorladığınız anlamına gelir. Bu şekilde zayıflamanın vücuda bedel ödetmeden yapılabilecek bir yöntemi yoktur. En yaygın kullanılan iki ilaçtan biri tokluk merkezini uyarıp tokluk hissi ile etkisini gösterirken, diğeri bağırsaklardan yağların emilimini bozarak etki gösterir. Ülkeden ülkeye değişmekle birlikte bu ilaçların sindirim sistemi, karaciğer ve beyin, kalp damar sistemi gibi üzerine çok çeşitli yan etkileri ve oluşturdukları hasarlar nedeniyle kullanımları çok kısıtlanmış yada yasaklanmış durumda. İnternette satılan hileli ürünlerle ilgili işin püf noktası buradadır. Genelde yapılan hile çeşitli bitkileri harmanlayıp zaten zayıflama ilacı olarak dünyada ruhsatlanan ilaçları yani genelde sibutramin karıştırmak suretiyle olmaktadır. Zaten zaman zaman Tarım Bakanlığı'nın basın açıklamalarında bu hileleri yapılan firmaların ismi ve ürünleri açıklanıyor" şeklinde konuştu.

Danaoğlu, şöyle devam etti:

"Satılan ürünleri uzmanlara sorgulatmadan almayınız. Sağlığı ilgilendiren veya bitkisel olsa bile sağlıkla ilgili reklamı yapılan her ürünün Tarım Bakanlığı'nca değil, mutlaka Sağlık Bakanlığı'nca onaylanması gerekir. Zayıflama konusunda mutlaka hekim ve diyetisyenlerden destek alarak kalori azaltma,egzersizle sağlıklı kilo verilebilir. Kilo vermek için çok çeşitli bilimsel yöntemler ve diyetler mevcuttur. Bütün zayıflatıcı diyetler kişinin aldığı kalorinin azaltılmasına dayanır. Bu diyetlerin temelinde iki yöntemden birisi tercih edilir ya karbonhidrat yani şeker ve ürünleri azaltılır,ya da yağ alımı veya ikisi birden azaltılır. Bir hekim ve diyetisyen desteğiyle yapılan dengeli diyetler yani yağın şekerin azaltıldığı,alınana kalorinin sebze, meyve ve bakliyata dayandığı diyetlerin sağlıklısı ve sürdürülebilir olanları olarak kabul edilmektedir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim