• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Kalp Romatizması Hastası Gökhan Alp, Sağlığına Kavuşturuldu

Kalp Romatizması Hastası Gökhan Alp, Sağlığına Kavuşturuldu
Kalp romatizması hastası 26 yaşındaki Gökhan Alp, Medical Park Antalya Kalp Hastanesi'nde olduğu ameliyatla yeniden sağlığına kavuştu.

Kalp romatizması hastası 26 yaşındaki Gökhan Alp, Medical Park Antalya Kalp Hastanesi'nde olduğu ameliyatla yeniden sağlığına kavuştu.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan ve Uluslararası Ticaret Yüksek Lisansı yapan 26 yaşındaki Gökhan Alp, çocukluk döneminde geçirdiği romatizmanın kalbine etki ettiğinin tespit edildiğini belirterek, "6 yaşındayken yüksek ateş nedeniyle ailem, en yakın hastanenin acil servisine beni götürdü. Tüm tedavilere rağmen kalbimde bir takım problemler baş gösterdi. Kalp kapakçıklarımın 5 ila 8 yıl arasında ömrü olduğu söylendi. Buna rağmen yıllarca doktor kontrolüne gitmedim. Geçtiğimiz ay halsizlik ve şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdum. Yapılan tahlillerin ardından aort ve kapaklarda sıkıntı yine ortaya çıktı. Yapılan operasyonda iki kalp kapakçığım değişti, sıkıntıda olan üçüncü kapakçık da kurtarıldı" dedi.

"KALBİN İKİ KAPAĞINDA ROMATİZMAL KALP HASTALIĞI GELİŞMİŞ"

Gökhan Alp'in çocukluk döneminde geçirdiği üst solunum yolu enfeksiyonunun kalbi de etkileyerek kalp romatizmasına yol açtığını hatırlatan Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan, "Kalbin iki kapağında romatizmal kalp hastalığı gelişmiş. Normalde takip edilen bu hastalarda kapaklar ileri derecede bozulunca ameliyata alınıp, bu kapaklar ya tamir ediliyor ya da değiştiriliyor" ifadelerini kaydetti.

"ANTİBİYOTİK TEDAVİSİYLE ENFEKSİYONU BASKI ALTINA ALDIK"

Hastası Gökhan Alp'in bozuk kapaklarının geçirdiği bir enfeksiyon nedeniyle oluştuğunu ve bakteriyel endokardit denilen son derece ölümcül bir kalp rahatsızlığının meydana geldiğine vurgu yapan Prof. Dr. Okutan, "Her iki kapak da mikroorganizmaların istilası altındaydı. Aynı zamanda kalp yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi başlangıç döneminde böbrek yetmezliği de vardı. Bu tür hastalarda yapılacak şey; antibiyotik tedavisiyle enfeksiyonu baskı altına almak, hastayı hastane şartları altında takip ederek uygun zamanda ameliyata almaktır" şeklinde konuştu.

"ENFEKSİYONLAR BU KAPAKLARI TUTABİLİR"

Gerçekleştirilen operasyonda kapakların ikisinin de hem aort hem mitral kapakta mikroorganizmalar tarafından istila edilmiş durumda olduğunu tespit ettiklerini anlatan Prof. Dr. Okutan sözlerini şöyle tamamladı: "Ameliyattan sonra vücutta gizli olan enfeksiyon bu yeni kapakları da tutabilecek kapasitededir. Bu yüzden bu hastalara uzun süre antibiyotik tedavisi yapılmakta. Burada dikkat edilmesi gerekilen konu; eğer bir kapak bozuksa herhangi bir dönemde endoskopik girişimler, kürtajlar, diş çekimi gibi nedenlerle kana mikrop karıştığında ya da zatürre benzeri herhangi bir enfeksiyon geçiriyorsa bu kapakları tutabilir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim