• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Kalp Rahatsızlıklarının En Çok Görüldüğü Yaşlar

Kalp Rahatsızlıklarının En Çok Görüldüğü Yaşlar
Kalp sorunları her yaşta görülebilmektedir. Kalp sağlığının korunmasına çocuk yaşlardan itibaren başlanması son derece önemlidir.

Yaşam biçimleri ile direk olarak alakalı olan kalp sağlığını korumak için basit ancak etkili önlemler alınabilir. Prof. Dr. Sedat Köse ve ekibinin hizmetleri ile siz de kalp sağlığınızı koruyabilir ve küçük önerileri hayata geçirerek önlemlerinizi işin başında alabilirsiniz. Tekrar eden kalp sorunlarında mutlaka gereken ciddi araştırmaların yapılması ve gerekli görülen tedavinin düzenli bir şekilde uygulanması önerilmektedir.

Kalp Çarpıntısı Hakkında Bilinmeyen Gerçekler

kalp çarpıntısı kalp atışlarının rahatsız edici bir şekilde hissedilmesi anlamına gelmektedir. Normal zamanda fark edilmeyen atışlarda ufak değişiklikler olması insanlar tarafından hissedilir ve endişe bozukluğuna neden olabilir. Oldukça sık görülen bir rahatsızlık olan kalp çarpıntısı, tek başına görüldüğü zaman altta yatan gizli bir kalp sorununu işaret etmemektedir. Çarpıntıya eşlik eden göğüs ağrısı, nefes darlığı, bayılma atakları sorunun ciddi bir sebebi olduğunu gösterebilir. Bu durumda hastanın mutlaka konunun uzmanı bir hekimden görüş alması tavsiye edilmektedir. Tekrar etmeyen, nadiren yaşanan çarpıntıların ciddiye alınması ancak sorun teşkil etmiyorsa da kafadan atılması rahat bir hayat sürebilmek için mecburidir. Hastalık düşüncesi ile kaliteli bir yaşam sürdürülmesinin mümkün olmadığını herkesin bilmesi gerekmektedir.

Kalp Çarpıntısı Gibi Düşünülen Farklı Organ Rahatsızlıkları Var mıdır?

Özellikle tiroit bezi hastalıkları, kansızlık, grip dâhil tüm ateşli hastalıklar kalp çarpıntısına zemin hazırlayabilmektedir. Sürekli kullanılan bazı ilaçların yan etkisi olarak da görülebilecek olan çarpıntı yerini bazen de kalp ritim bozukluğuna bırakabilmektedir. Özellikle kafein içeren içeceklerin kalpte sorun teşkil edecek belirtiler vermesi bilinen bir durumdur. Bu sorunları yaşayan kişileri çay ve kahve tüketimine özen göstermesi gerekmektedir. Ritim bozukluğu ile çarpıntı en çok birbirine karıştırılan hastalıklar arasında sayılabilir. Prof. Dr. Sedat Köse sağlık merkezinde yapılacak basit teknik yöntemleri ile kalple ilgili sorunların tespiti ve tedavisi yapılmaktadır. Ritim bozukluklarının engellenmesi için ileri seviyede kalbe pil takılması uygulamasına da gidilebilmektedir. Bu durum nadir görülen ve kötü huylu kalp ritmi bozukluklarında uygulanan bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim