• BIST 8886.87
  • Altın 2238.808
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.1125
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Kalp Damarını Tıkayan Böbrek Kanseri, Robotik Cerrahi İle Temizlendi

Kalp Damarını Tıkayan Böbrek Kanseri, Robotik Cerrahi İle Temizlendi
Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'nde Türkiye'de daha önce yapılmamış bir robotik ameliyatla, 81 yaşındaki Mehmet Öztürk'ün...

Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'nde Türkiye'de daha önce yapılmamış bir robotik ameliyatla, 81 yaşındaki Mehmet Öztürk'ün kalp damarlarını tutan böbrek kanseri, üroloji uzmanı Doç. Dr. Murat Binbay ve ekibi tarafından başarıyla temizlendi.

Trabzon'da yaşayan 81 yaşındaki Mehmet Öztürk ayaklarda şişlik ve nefes darlığı şikayeti ile doktora başvurdu. Yapılan tahlillerde hastanın sağ böbreğinde 10 santimetre boyutunda böbrek kanseri saptandı. İlginç olarak hastanın sağ böbreğindeki kanser, ana damarların içinden büyüyerek, kalbine kadar uzandı. Hasta, yaşından ve ameliyatın zorluğundan dolayı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği'ne başvurdu.

Mehmet Öztürk, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Murat Binbay ve ekibi tarafından robotik cerrahi ile yapılan ameliyatta hastanın yapılan sağ böbreği alındı. Aynı zamanda kalbe giden ana damarların açılıp kanserli dokuların temizlendiği ameliyat toplam 3.5 saat sürdü. Ameliyatta hastaya kan verilme ihtiyacı olmazken, hasta ameliyattan 3 gün sonra evine gönderildi.

"ROBOTİK CERRAHİ BÖBREK KANSERLERİNİN TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ AVANTAJLAR SAĞLIYOR"

Operasyonla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Murat Binbay, "Hastamız açık ameliyat olsaydı, göbekten meme çizgisine kadar oldukça büyük sayılabilecek bir kesi yapılacaktı. Ana damarlar açıldığından dolayı hastada ciddi bir kanama olması kaçınılmazdı. Bunun yerine, robotik cerrahi ile dört küçük delik dışında hastaya herhangi bir kesi yapılmadı. Ameliyatta kanama olmadı, hasta ameliyat sonrası herhangi bir ağrı yaşamadı. Robotik cerrahi böbrek kanserlerinin tedavisinde bize oldukça önemli avantajlar sağlıyor" dedi.

Dünyada şu ana kadar sayılı birkaç merkezde, çok tecrübeli birkaç robotik cerrah tarafından yapılabilen bu ameliyat ile hastanın kanserli böbreği ve kalp damarlarına yayılmış olan kanserli dokular temizlenerek, hastaya daha konforlu bir hayat yaşam şansı sağlandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim