• BIST 9626.79
  • Altın 2497.13
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.8711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Kalp Cerrahisinde Yeni Dönem

Kalp Cerrahisinde Yeni Dönem
Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Bölüm Başkanı Civelek, kalp ve damar hastalıklarının tıpta bu kadar ilerlemeye rağmen hala yaşam ve iş gücü...

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Bölüm Başkanı Civelek, kalp ve damar hastalıklarının tıpta bu kadar ilerlemeye rağmen hala yaşam ve iş gücü kaybına sebep olan hastalıkların hâlâ başında geldiğini söyledi.

Medical Park Ordu Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Civelek, günümüzde kalp ameliyatları ile bu hastalıkların önemli bir kısmının tedavi edilebilirken, ameliyat sonrası iyileşme sürecinin hastaları endişeye sevk ettiğini, hastaların bir süre işlerinden uzak kalmaları, normal fiziksel aktivitelerine geri dönüş için iki-üç ay gibi bir nekahat dönemi geçirmek zorunda kalmalarının bu başarılı tedavi yöntemine endişe ile bakmalarına neden olduğunu belirtti.

Son olarak "Minimal İnvazif Kalp Cerrahisi" ameliyatlarının bu sürecin daha kısa ve kolay atlatılmasına imkan sağladığına dikkat çeken Prof. Dr. Civelek, bu yöntemle hem koroner by-pass cerrahisi hem de kalp kapak ameliyatlarının yapılabildiğini vurguladı.

"YENİ YÖNTEM DAHA SAĞLIKLI"

Bu yeni yöntemin klasik kalp cerrahisi ve minimal invazif kalp cerrahisi operasyonlarından farklı olduğunu belirten Civelek, şu bilgileri verdi: "Klasik kalp ameliyatlarında hastanın kalbine ulaşabilmek için göğüs kemiği kesilmektedir. Bu kesinin iyileşmesi kesilen kemiğin iyileşme sürecine bağlı olarak iki-üç ay gibi bir sürede olmaktadır. Bu sürede hasta sırt üstü yatmakta ve fiziksel aktivitelerinde iyileşme sürecini sekteye uğratacak hareketlerden kaçınmaktadır. Minimal invazif kalp cerrahisinde ise göğüs kemiği kesilmeden, kaburga kemikleri arasından yapılan kesi ile kalbe ulaşılmakta, herhangi bir kemik kesisi olmadığı için de ameliyat sonrası iyileşme süreci çok daha hızlı olmaktadır. Bu yöntemle yapılan ameliyatlarda küçük kesi olması nedeniyle daha az doku hasarı olmaktadır. Hastalar yapılan ameliyat sonrasında bir ay içerisinde tamamen normal yaşamlarına dönebilmektedir. Ameliyat sırasında kan kullanımına genellikle ihtiyaç duyulmamakta ya da çok az kullanılmaktadır. Bu etkenlerden dolayı da iyileşme süreci klasik ameliyatlara oranla çok daha hızlı olmakta, enfeksiyon riski çok düşmektedir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim