• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

"KalkışMA" isimli kitap dünya kütüphanelerinde

"KalkışMA" isimli kitap dünya kütüphanelerinde
Türkiye Haber Kameramanları Derneği (THKD) tarafından hazırlanarak yayımlanan ve 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve Marmaris'te...

Türkiye Haber Kameramanları Derneği (THKD) tarafından hazırlanarak yayımlanan ve 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve Marmaris'te görev alan 110 kameraman ve muhabirin yaşadıklarını kaleme aldıkları "KalkışMA" adlı kitap, otoriteler tarafından kabul gören dünya kütüphanelerinin listelerine giriyor.

Daha önce Harvard Üniversitesi kütüphanesine kabul edilen "KalkışMA" adlı kitap, şimdi de Princeton ve New York Üniversiteleri kütüphaneleri tarafından yayın listelerine alındı. Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, amaçlarının dünyanın en prestijli üniversitelerine kitabı göndererek dünya kamuoyuna Türk milletinin 15 Temmuz gecesinde demokrasisine nasıl sahip çıktıklarını anlatmak olduğunu belirtti. Polatel, dünya tarihinde yerini alan 15 Temmuz gecesinin haberciler tarafından birinci elden kaleme alınarak üniversite öğrencilerine araştırmalarında kullanacakları kaynak olması açısından da "KalkışMA" kitabının önemine vurgu yaptı. Polatel, kitabın yakında başka üniversitelerin kütüphanelerine de gireceğini belirtti.

"Dünya darbe gecesi yaşanılanları bizden öğrenecek"

Polatel, üniversitelerin derneklerine Türkiye'deki temsilcileri İSİS Yayıncılık aracılığıyla ulaştıklarını belirterek, "Bu kitaba verdikleri değer de bizim çok büyük bir eser ortaya çıkardığımızı gösteriyor. Ayrıca dünyanın darbe gecesi yaşanılanları biz habercilerden öğrenmeleri de çok gurur verici bir gelişme. Biz ülkemizdeki üniversitelerin de talepte bulunmaları halinde üniversitelerimizin kütüphanelerine kitap temininde yardımcı olmak istiyoruz" diye konuştu.

"KalkışMA" isimli kitap, Amerikan Kongre Kütüphanesi, Ohio Üniversitesi, Bodleian Üniversitesi kütüphanelerine de gönderildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim