• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: “Gençler Heba Ediliyor”

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: “Gençler Heba Ediliyor”
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gençlerin bir taraftan kötü alışkanlıklarla, uyuşturucuyla, bir taraftan da aşırı ideolojilerle, şiddetle heba edildiğini...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gençlerin bir taraftan kötü alışkanlıklarla, uyuşturucuyla, bir taraftan da aşırı ideolojilerle, şiddetle heba edildiğini söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Gençlik Teşkilatı ve TÜGVA ekibiyle bir araya geldi. Programda konuşan Yılmaz, "28 Şubatı bir kez daha lanetliyoruz, kınıyoruz bir daha Türkiye'mizde böyle hadiselerin yaşanmamasını yürekten temenni ediyoruz. Artık tarihin diyelim sayfalarına bırakıyoruz öyle hadiseleri" dedi.

Artık geleceğe bakacaklarını anlatan Yılmaz, "Ben özellikle gençlerimize şunu tavsiye etmek istiyorum. Sadece okuldaki eğitim yetmez, okuldaki eğitim gerçek eğitimin bir parçasıdır sadece. Sivil toplum faaliyetleriyle, sanatsal, siyasi faaliyetlerle gençlerimiz kendilerini çok daha fazla geliştirecekler" diye konuştu.

Hükümet olarak ellerinden gelen tüm gayretle gençlerin yanında olacaklarını kaydeden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Gençlerin eğitimi, gençlerin istihdamı, gençlerin kültürel, sanatsal faaliyetleri bütün bunlara ilişkin yeni yeni programlar oluşturuyoruz. Bir genç işletmeci örneğin bir işletme kurduğu zaman birkaç sene vergi almıyoruz. Düzenlemeyi Meclis'ten çıkardık, söz vermiştik yaptık. İşte KOSGEB kanalıyla 50 bin TL hibe girişimci gençlere desteği başlattık. 100 bin TL faizsiz kredi desteği veriyoruz, yine az önce söylediğim gibi gençlerimiz bir yere girdiği zaman, bir yıl boyunca, mesleğini de kazanması şartıyla maaşını veriyoruz, destek oluyoruz."

"GENÇDES PROGRAMIMIZI GELİŞTİRİYORUZ"

SODES programının yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından GENÇDES programını geliştirdiğini kaydeden Bakan Yılmaz, "Orda da özellikle bu sanatsal kültürel faaliyetlere yeni yeni destekler sunacağız. Şimdiden lütfen projelerinizi hazırlayın hazırlıklarınızı yapın inşallah tiyatrosundan, kısa film çekmeye dergi çıkarmaktan başka faaliyetlere kadar, kültürel sanatsal birçok faaliyete destekler sunacağız. Biz hükümet olarak gençlerimizin yanındayız bundan hiçbir şüpheniz olmasın" ifadelerinde bulundu.

"TERÖR GRUPLARI GENÇLERİ HEBA EDİYOR"

Bir takım terör gruplarının belli sloganlarla gençleri heba ettiğine de dikkat çeken Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu görüyoruz. Maalesef bununda arkasındaki şeyi iyi anlamak lazım kökü dışarda olan, aklı dışarda olan daha doğrusu dışardan kontrol edilen birtakım yapılar, bizim en büyük gücümüzün gençlik olduğunu çok iyi biliyorlar. Dolayısıyla bir taraftan kötü alışkanlıklarla, uyuşturucuyla, bir taraftan da aşırı ideolojilerle, şiddetle gençliğimizi verimli olmaktan çıkarıp, kendisini de toplumu da tahrip eden bir yapıya dönüştürmeye çalışıyorlar. Buna karşı gerçek gençliğimiz inşallah fırsat vermeyecek. Bunlara meydanı bırakmayacak ve gerçekten bizim değerlerimizle kendi bu topraklara ait değerlerle kavramlarla ve kimliğimizle bunun karşısında duracağız."

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: “Gençler Heba Ediliyor”

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: “Gençler Heba Ediliyor”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim