• BIST 9598.19
  • Altın 2481.465
  • Dolar 32.4834
  • Euro 34.5913
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi

Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi
Mustafa Kemal Üniversitesi'ndeki (MKÜ) "Kalite Yönetimi Temel Eğitimi" seminerinde fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokul sekreterleri ile idari birimlerde...

Mustafa Kemal Üniversitesi'ndeki (MKÜ) "Kalite Yönetimi Temel Eğitimi" seminerinde fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokul sekreterleri ile idari birimlerde görev yapan şube müdürlerine Türk Standartları Enstitüsü Uzmanı Bilge Işıklar tarafından eğitim verildi.

Personel Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından MKÜ Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Eren, Mustafa Kemal Üniversitesi'nin kalite yolculuğunda bu tür eğitimlerin önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Kalitenin sadece yöneticinin üstesinden gelebileceği bir şey olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Eren, "Kalite bir felsefedir. Bu felsefenin bütün çalışanlar tarafından benimsenmesi gerekir. Bütün çalışanların kalite bilincine sahip olması ve bütün çalışanların kalite konusunda çaba göstermesi, gayret göstermesi ve sorumluluk üstlenmesi gerekir" dedi.

Kalite konusunda çok farklı tanımlar olduğunu belirten Eren, kalitenin zıddından daha iyi anlaşılacağını söylediği konuşmasında şunları aktardı:

"Kalitesizliği tanımlayarak kaliteyi anlamak mümkün. Kaliteye talip olmak istiyorsak kurum içinde bir standardın olması gerekir. Dünyada çok farklı kurumlar tarafından geliştirilen bu standartların ülkemizde de çeşitli örnekleri var. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) kalite standartları konusunda Türkiye'de en çok kabul gören kurumlardan bir tanesi. Biz deTürk Standartları Enstitüsü ile birlikte kalite yolculuğuna çıktık. Uzun süredir bu yolculuk devam ediyor. Sonu olmayan bir yarış olarak nitelendirilen kalitede "biz olduk" demek çok büyük bir tehlikedir. Bu nedenle hem eğitimlerimiz devam edecek hem kalite konusundaki incelemelerimizi sürdüreceğiz."

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Eren'in konuşmasının ardından program, Türk Standartları Enstitüsü Uzmanı Bilge Işıklar'ın idari personele "Kalite Yönetimi Temel Eğitimi" adlı semineri ile devam etti.

Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi

Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi

Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim