• BIST 9524.59
  • Altın 2492.107
  • Dolar 32.5437
  • Euro 34.7154
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Kalite rüzgarı 2016’da Bursa’da esecek

Kalite rüzgarı 2016’da Bursa’da esecek
Bursa'da kamu ve özel kurum ve kuruluşları ile toplumun tüm kesimlerinin kalite konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulmasını...

Bursa'da kamu ve özel kurum ve kuruluşları ile toplumun tüm kesimlerinin kalite konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulmasını sağlamak için çok sayıda kurum ve kuruluş tarafından "2016 Yılı Kalite Yılı" adlı projeyi hayata geçirildi. 25 kurum ve kuruluşun ortaklığında yürütülecek proje kapsamında 2016 yılı boyunca 54 etkinlikle Bursalılara birbirinden farklı konularda "kalite" kavramı anlatılacak.

Türk Standartları Enstitüsü Bursa Bölge Koordinatörü Ömer Eyyüpoğlu, Kalite Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, projeye destek veren kurum temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Uludağ Üniversitesi Rektörlük binası B Salonu'nda gerçekleştirilen 2016 Yılı Kalite Yılı Projesi'nin tanıtım toplantısında konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, kalite kavramının 13. Yüzyılda "Ahilik Teşkilatı" anlayışı ile başlatıldığına dikkati çekti.

Türkiye algısının dünya ölçeğinde daha yukarıya taşınması adına her alanda kalite ve markaya yatırım yapılması gerektiğini anlatan Prof. Dr. Ulcay, "Uludağ Üniversitesi olarak, 3. Nesil Üniversite vizyonu ve "Bilgiden üretime, üretimden ekonomiye" anlayışı ile Uludağ Üniversitesi'ni hem Bursa'nın, hem de Türkiye'nin toplumsal ve ekonomik kalkınma hedeflerine daha yüksek katkı sağlayacak bir yapıya kavuşturuyoruz. Bilimsel üretimin niteliğini ve akademik eğitimin kalite çıtasını daha da yukarıya taşıyacak adımlarımızı atarken, kent dinamiklerimiz ile her zaman işbirliği ve istişare içinde olmaya özen gösteriyoruz." şeklinde konuştu.

54 FARKLI ETKİNLİKLE KALİTE ANLATILACAK

2016 Yılı Kalite Yılı projesi kapsamında yapılacak 54 etkinlik hakkında katılımcılara bilgi veren Kalite Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok ise organizasyonda yer alan ve projeye destek veren 25 kurum ve kuruluşa teşekkür etti. Etkinliklerin sadece Bursa'da değil, Türkiye'nin farklı illerinde de yapılacağını belirten Işığıçok, tüm Bursalıları etkinliklere destek olmaya davet etti.

Kalite rüzgarı 2016’da Bursa’da esecek

Kalite rüzgarı 2016’da Bursa’da esecek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim