• BIST 9040.03
  • Altın 2301.296
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0591
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Kale İlçesinde Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kale İlçesinde Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Kale ilçesinde...

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Kale ilçesinde sürdürülmekte olan haşere ile mücadele çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

2016 yılı haşere ile mücadele kapsamında Kale ilçesinde gerçekleştirilen bilgilendirme ve istişare toplantısına Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürü Şaban Aşıcı ile Belediye Meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı. Haşere ile mücadelede bilinçlendirme ve mekanik mücadelenin anlatıldığı toplantıda, haşere ile mücadelede başarıya ulaşmak için bataklıkların kurutulması, kaynağında fiziksel mücadele, mahallelerin altyapı sorunlarının giderilmesi ve yerleşim alanları içerisinde hayvan gübrelerinin kaldırılması gerektiğine vurgu yapıldı. Ayrıca, Kale ilçesinin su kaynaklarının yoğunluğu, uzun bir baraj kıyısına sahip olması ve iklimi nedeniyle yoğun bir haşere üreme alanı olduğu belirtilerek, 1 Mart itibariyle başlayan ilaçlama çalışmalarının önemli olduğu belirtildi. Büyükşehir Belediyesi'nin ilaçlama ile ilgili sunumlarının ardından kısa bir değerlendirme konuşması yapan Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, ilçelerinde sürdürülen ilaçlama çalışmaları dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiklerini belirterek, bu çalışmanın diğer iller için de bir örnek teşkil ettiğini söyledi. Akdemir, ayrıca ilaçlama çalışmaları kapsamında mahalle merkezlerindeki hayvan gübrelerinin kaldırılması için de kepçe tahsis ettiğini ifade etti.

İlaçlama sezonu boyunca Kale ilçesinde yapılacak olan haşere ile mücadele programının çıkarılması amacıyla mahalle muhtarlarının fikirlerinin de alındığı toplantı sonrasında, Kale Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu da ziyaret edilerek, sürdürülen ilaçlama çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Kale İlçesinde Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kale İlçesinde Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim