• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Kalbinizi senede bir defa kontrol ettirin

Kalbinizi senede bir defa kontrol ettirin
Uzman Dr. Füsun Küçükbasmacı, kalp sağlığıyla ilgili, “Hiçbir rahatsızlığı olmayanlar senede bir defa, herhangi bir rahatsızlığı olanlar ise 6 ayda bir doktora giderek düzenli kontrol yaptırmalıdır” dedi.

Uzm. Dr. Füsun Küçükbasmacı, Küçükçekmeceli vatandaşları ‘Kalp Krizi ve Artış Sebepleri’ konusunda bilgilendirdi. Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide konuşan Füsun Küçükbasmacı, 40 yaşından sonraki kadın ve erkeklerde ölüme yol açan kalp rahatsızlıklarının önlenebilir bir hastalık olduğunu, kalp hastalığını önleyebilmek için ise hastaların bilinçli davranması gerektiğini belirtti.
“KALBİNİZİ SENEDE BİR DEFA KONTROL ETTİRİN”
Kalp rahatsızlıklarının sebebini şeker, tansiyon, kolestrol hastalıkları ve sigara içilmesine bağlayan Küçükbasmacı, “Hiçbir rahatsızlığı olmayanlar senede bir defa, herhangi bir rahatsızlığı olanlar ise 6 ayda bir doktora giderek düzenli kontrol yaptırmalıdır” dedi.
HASTALARIN DOĞRU BİLDİĞİ YANLIŞLAR
Hastaların doğru bildiği yanlışlara da değinen Füsun Küçükbasmacı bunları, “Benim tansiyonum yüksek ama vücudum buna alışık diyor ve ilaç almıyorlar. Bu çok yanlış. Hiçbir şikayeti yoksa bile o ilaç ömür boyu kullanılmalı. Çünkü amacımız organları korumak. Bu ilacı yıllardır kullanıyorum artık vücudum alıştı diyerek de ilaç almıyorlar. Tansiyon ilaçlarının etkisi 24 saattir. Ertesi gün ilaç almaları gerekiyor” diyerek aktardı.
“HER AĞRI KALP AĞRISI DEĞİLDİR”
Her ağrının kalp ağrısıyla karıştırılmaması gerektiğinin de altını çizen Küçükbasmacı, “Eforla gelen çok uzun sürmeyen ağrılar kalp ağrısıdır. Kalp ağrısı günlerce sürmez” dedi. Söyleşi sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Uzm. Dr. Füsun Küçükbasmacı’ya Küçükçekmece Belediye Başkanı Dr. Sibel Güllüçayır da teşekkür ederek çiçek takdim etti.
“AYDA BİR SAĞLIK SÖYLEŞİLERİ YAPACAĞIZ”
Güllüçayır, “Kalbimiz her gün bizimle. Kalbimiz güzel çalışmazsa diğer organlarda çalışmayacaktır. Kalp vücudumuzun başkanıdır. Bu nedenle ona iyi bakmalıyız. Sağlık söyleşilerimiz ayda bir devam edecek. Vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi. Programa katılanlara ise ücretsiz check-up hediye edildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim