• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Kalbin Anahtarı Çankaya’da

Kalbin Anahtarı Çankaya’da
Çankaya Belediyesi, "Kalbin Anahtarı-Kavram Sohbetleri" ile Davranış Bilimleri Uzmanı Aşkım Kapışmak ve Gazeteci Aynur Tartan'ı Başkentlilerle buluşturdu.

Çankaya Belediyesi, "Kalbin Anahtarı-Kavram Sohbetleri" ile Davranış Bilimleri Uzmanı Aşkım Kapışmak ve Gazeteci Aynur Tartan'ı Başkentlilerle buluşturdu.

"Kalbin Anahtarı- Kavram Sohbetleri" sunumuyla Anadolu'nun dört bir köşesini gezerek yaşama dair ipuçlarını paylaşan Davranış Bilimleri Uzmanı Aşkım Kapışmak ve Gazeteci Aynur Tartan, Çankaya Belediyesi'nin ev sahipliğinde Ankaralılarla buluştu.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in eşi Kezban Taşdelen'le birlikte izlediği gösteride, Gazeteci Aynur Tartan sordu, Davranış Bilimleri Uzmanı Aşkım Kapışmak yanıtladı. Devlet Tiyatroları Şinasi Sahnesi'nde gerçekleştirilen gösteride, izleyicilerin nabzını tutarak sohbete katan Tartan ve Kapışmak, kaygılar ve korkular üzerine ikili ilişkilerden toplumsal davranış biçimlerine, çok sayıda örnek vererek kavramların içinin doğru doldurulmasıyla çözümün de kolaylaşacağı yönünde açıklamalarda bulundu.

İzleyicilerin nabzını tutarak başlayan sohbette konu başlıkları izleyicilerden geldi. Yalnızlık, gelecek, savaş, cehalet, toplumsal duyarsızlık konularında kaygı ve korkularını dile getiren izleyicilere, kavramların doğru kullanılmasına dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Aşkım Kapışmak, kavram ve düşünceyi kendimizin şekillendirdiğinden söz etti.

Günümüzde dış uyaranların sayısının arttığını anımsatan Kapışmak, aile içi, işyeri ve ülke geneli örnekleri vererek, herkesin bilgi aktarımında bulunduğunu ancak iletişim bozukluğundan dolayı doğru duygu aktarımının söz konusu olmadığını, bunun da psikolojik sorunlara yol açtığını ifade etti.

İzleyicilere dokunup kendi yaşamlarını sorgulama fırsatı veren sohbetin ardından eşi Kezban Taşdelen ile birlikte sahneye gelen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, teşekkür ederek Tartan ve Kapışmak'a çiçek takdim etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim