• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Kaktüs Bakımı

Kaktüs Bakımı
Kaktüs etli bitki familyasındandır. Dikenli ve dikensiz (sukkulent ) diye hitap ettiğimiz iki türü mevcuttur.

Genelde dikenli kaktüsler çiçek açarlar, sukkulent dediğimiz dikensiz kaktüsler ise çiçek açmasa da çeşitliliğinden dolayı kaktüs siparişi verilirkenen çok istenilen ve aranılanaranjman çeşididir.

Çiçek sevdiklerinize verebileceğiniz dünya üzerindeki en güzel hediyedir. Bu yüzden sevdiklerinizi mutlu etmek için her zaman onlara çiçek verin .

Kaktüs sıcak ve tropikal bölge bitkisi olduğundan bakımı diğer bitkilere göre farklıdır. Ülkemizde kaktüs çeşitleri seralarda çok rahatlıkla yetiştirile bilmektedir. Fakat sizlere gelen kaktüsler çiçek siparişi verilerek çok farklı çeşitliliklerde genelde elinize ulaşacağından ve ev ortamında bu bitkiye bakacağınızdan Kaktüs bakımı ile ilgili bazı tüyolar almanızda fayda vardır.

Sulama

Kaktüs bitkilerinin gelişim dönemi ilkbahar ve yaz aylarıdır. Bu dönemlerde istediğiniz sıklıkta kaktüsler sulanabilir, fakat eylül ayından itibaren sulama yavaş yavaş seyrekleştirilerek önce haftada bir, sonra iki haftada bir, havalar iyice soğumaya başladığında hiç su verilmemesi gerekmektedir. Genelde kaktüs bitkisi ölümleri aşırı sulamadan dolayı gerçekleşmektedir. Hatırlanması gereken bu bitkinin çöl sıcaklarına uyumlu bir bitki olduğu  ve sulamamızı seyrek aralıklarla toprağı sadece nemlendirecek şekilde yapmamız gerektiğidir.

C:\Users\Samsung\Desktop\cactus.jpg

Toprak

Yeterli havalandırma ve drenaj sağlamak için karışımının en az 1/6 kaba dişli kumdan, 1/6 sıtınlı topraktan, 1/6 sı yaprak çürüntüsü , 1/6 sı odun kömürü, 1/6 sı tuğla veya saksı kırığı karışımı ve 1/6 sı yanmış ahır gübresi karışımdan oluşan harçtır. Fakat bu oranları  tutturmak her zaman kolay olmayacağından aynı maliyete hiç yorulmadan aşağıda belirtilen linkten yukarıdaki oranlarda hazırlanmış kaktüs toprağı karışımı için gerekli siparişi verebilirsiniz.

Havalandırma ve ısı

Kaktüsler mevsim gereği sıcak bölgelerde yetişen, sıcağı seven nadide bitkilerdir. Bu tür bitkilerin doğal ortamın dışında sera alanlarında üretilmesi de mümkün olduğundan, üretim yapılan bu tür sera alanlarının, çok sıcak günlerde sık sık havalandırılması gerekmektedir. Bu sayede oluşacak hastalıkların ve zararlı olumsuz etkilerin ortadan kaldırılması sağlanır. Kaktüsler büyüme evrelerinde ilkbahar ve yaz dönemlerinde 16 derecelik ısıya gereksinim duyarlar .Öte yandan kaktüs bitkisine budama yapılmaz yalnızca kuruyan ve çürüyen bölgeler kesilerek temizlenir.

 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim