• BIST 9764.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

"Kahvaltı Yapmayanlar Diğer Öğünlerde Doymuyor"

"Kahvaltı Yapmayanlar Diğer Öğünlerde Doymuyor"
Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz, Hayat Kimya'nın etkinliğindeki sunumunda kahvaltı yapmayan insanların diğer öğünlerde ne kadar yerlerse yesinler çabuk...

Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz, Hayat Kimya'nın etkinliğindeki sunumunda kahvaltı yapmayan insanların diğer öğünlerde ne kadar yerlerse yesinler çabuk acıktıklarını söyledi.

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Hayat Kimya Tesisleri'nde çalışanların aileleri için "Çocuklarımız Hayatın Renklerini Çiziyor" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Medical Park Tarsus Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz de ailelere "Obezite ve Sağlıklı Beslenme" başlıklı sunum yaptı.

Sunumunda kahvaltının önemine dikkat çeken Karagöz, "Kahvaltı yapmayan insanlar, diğer öğünlerde ne kadar yerlerse yesinler, tokluk hissi çabuk geçer. Bu yüzden çok yemek yerler ve obeziteye sürüklenirler" dedi.

BESLENMENİN TEMELİ

Kahvaltının, sağlıklı beslenmede çok önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Ayşe Şahika Karagöz, buna rağmen özellikle çalışan insanların ve gençlerin kahvaltıyı ihmal ettiğini söyledi. Kahvaltı sayesinde sağlıklı beslenmenin temelinin atıldığını ifade eden Karagöz, "Beslenmenin belki de en önemli öğünü olan kahvaltı sayesinde vücut, bütün gün kan şekerini dengeli tutabiliyor. Metabolizmanın hızlı çalışmasını, öğlen ve akşam yemekleriyle ara öğünlerden sonra tokluk hissinin uzun sürmesini sağlıyor" diye konuştu.

"UZUN SÜRE AÇ KALMAYIN"

Sunumunda, çoğu kadınlardan oluşan yaklaşık 50 kişiye hitap eden Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz, uzun süreli aç kalmanın yanlış olduğunun da altını çizdi. Karagöz, "Az ama sık beslenmeyen kişilerin kan şekeri çok düşer. Çok acıkınca çok yemek yerler ve bu kez kan şekerleri aniden yükselir. Bu kez vücut insülin salgılar ve şeker yine çok aşağılara düşer. Oysa sık sık ama az yemek yenildiğinde kan şekeri hep dengede gider, vücut daha az insülin salgılar" dedi.

Diyetisyen Karagöz, katılımcıların sorularını da yanıtladı.

"Kahvaltı Yapmayanlar Diğer Öğünlerde Doymuyor"

"Kahvaltı Yapmayanlar Diğer Öğünlerde Doymuyor"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim