• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Kahta’nın Modern SGK Binasının Temeli Atıldı

Kahta’nın Modern SGK Binasının Temeli Atıldı
Kahta, Sincik ve Gerger ilçelerinde 160 bin vatandaşa hizmet verecek olan modern Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kahta, Sincik ve Gerger ilçelerinde 160 bin vatandaşa hizmet verecek olan modern Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kahta ilçesindeki temel atma törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, Salih Fırat, İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, SGK Başkanı Dr. M. Selim Bağlı, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Temeli atılan hizmet binası 980 metre kare alanı ile bodrum artı 3 kat olarak projelendirildi. Binanın Kahta, Sincik ve Gerger ilçelerinde yaklaşık 160 bin vatandaşa hizmet vermesi bekleniyor.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan SGK Başkanı Dr. M. Selim Bağlı yaparak, "Bugün Kahta ilçemizde hizmeti vatandaşın ayağına götürecek önemli bir eserin temelini atıyoruz. Adıyaman ilimiz hizmetlerin en güzeline layık olan bir kentimizdir. Sosyal Güvenlik Kurumunun tüm ihtiyaçlarını gidermek bizim boynumuzun borcudur. Bugün temelini atacağımız SGK hizmet binası ile Kahta ilçemizde daha etkin ve daha verimli bir kamu hizmeti sunacağız. Bu hizmetleri yaparken bir taraftan da kayıt dışı çalışmaları engelleyip, modern bir Sosyal Güvenlik Sistemini sağlamış olacağız" dedi.

TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, "Kahtalı hemşerilerimize her alanda daha kaliteli bir hizmet sunabilmek için yoğun gayret sarf ediyoruz. Bugün burada temelini atacağımız SGK Hizmet Binası sadece Kahta'ya değil, Sincik ve Gerger ilçelerimize hizmet verecektir. Kahta çarşı merkezi esnafımız bu alanı hareketlendirecek eserler istedi. Bugün bu mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz. Bu eserle birlikte çarşı merkezi esnafını daha da canlandırmış olacağız. 14 yıldır yapılamaz denilenleri, hayal dahi edilmeyen pek çok icraatı gerçekleştirdik. İşte Türkiye'nin üçüncü büyük köprüsü Nissibi Köprüsünü hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kahta Nissibi arası yolu adeta otoban standardında yeniden yaparak 41 kilometreye düşüreceğiz. Bu yol tamamen BSK ve sıcak asfalt olacak. Bu yolun ihalesi bitirilmiş olup, yakın zamanda çalışmalara başlanacaktır. Kahta Nissibi arası yolun yaklaşık maliyeti bugünkü birim fiyatlarıyla 370 milyondur. Yine Kahta Adıyaman arası yolu da tamamen sıcak asfalta dönüştüreceğiz. Yol medeniyettir, diyoruz. Kahta'da bu medeniyetin kavşağını oluşturmuş olacaktır. İnşallah Kahta'yı sahip olduğu tarihi ören yerleri ve yapılan yatırımlarla cazibe merkezi haline getireceğiz. Yapımı devam eden sulama projeleri ile Kahta ve Adıyaman'ın sulanabilir tüm arazilerini suya kavuşturmuş olacağız. Bu bizim için en öncelikli hedeftir. Kahta halkını çocukları ve aileleriyle birlikte dinlenebilecekleri baraj manzaralı bir mesire alanına kavuşturuyoruz. Ebu Sadık alanında yapacağımız mesire alanı projesini çok önemli bir noktaya getirdik. Sayın Valimiz bu projenin hayata geçirilmesi için yoğun gayret sarf ediyor. Bugün Temelin in atacağımız SGK Hizmet Binasının Kahta, Gerger ve Sincik İlçelerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kahta, Gerger ve Sincik ilçelerinde yaklaşık 16o bin vatandaşa modern ve nezih bir ortamda hizmet verecek olan Kahta SGK Hizmet Binasının hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, Adıyaman, son yıllarda her alanda önemli yatırımlara ev sahipliği yaparak hızlı kalkınma ve gelişme temposuna girdiğini söyledi.

Vali Demirtaş, "Adıyaman, büyüme yolunda emin adımlarla ilerlerken, Kahta ilçemizde bu yatırımlardan ziyadesiyle payını almış ve almaya devam etmektedir. Göreve başladığımız günden bugüne Kahta'da eğitimde, sağlıkta, tarımda, sporda, kültür ve turizmde ve alt yapı hizmetlerinde çok önemli hizmetlerde bulunduk. Özellikle eğitim alanında Kahta ilçemizde 300 dersliği bitirerek hizmet sunduk. Bu ve benzeri kamu yatırımlarıyla Kahta ilçemizde hizmet ağını daha da güçlendiriyoruz. Kısacası hemşerilerimize en iyi hizmeti sunma noktasında mesai kavramı gözetmeden geceli-gündüzlü çalışarak yatırımları ayağınıza getirmeye çalışıyoruz. Hizmette neye ihtiyacınız varsa gereğini ona göre yapıyoruz. Bu önemli yatırımlarla vatandaş odaklı hizmet anlayışını kamunun her alanına yerleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini kolaylaştırmak ve bu işlemleri günün değişen şartlarına uyarlayarak hizmet kalitesinin arttırılmasına büyük önem veriyoruz. Bu önemli yatırımların ilimize ve ilçelerimize kazandırılması noktasında bizlere çok ciddi destek veren Sayın Milletvekillerimize de huzurlarınızda çok teşekkür ediyor, temelini atacağımız SGK Hizmet Binasının Kahta, Gerger ve Sincik ilçelerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından SGK Hizmet Binasının temeli atıldı.

Kahta’nın Modern SGK Binasının Temeli Atıldı

Kahta’nın Modern SGK Binasının Temeli Atıldı

Kahta’nın Modern SGK Binasının Temeli Atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim