• BIST 9524.59
  • Altın 2484.08
  • Dolar 32.5023
  • Euro 34.683
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Kahtalı, Eskkk Ziyaretinde Konuştu

Kahtalı, Eskkk Ziyaretinde Konuştu
AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Evren'i ziyaret etti.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Evren'i ziyaret etti.

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı'ya ESKKK ziyaretinde AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammet Emin Yalçınkaya ile İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti. Ziyarette ilk olarak söz alan ESKKK Başkanı Ali Evren 64. hükümetin seçim öncesi verdiği vaatleri yerine getirmek için çalışmalara başladığını ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek "Esnaf ve sanatkarlarımıza verilmesi için vaat edilen 30 bin TL faizsiz kredi uygulaması başlamıştır. Bundan sonra esnaf ve sanatkarlarımıza bu faizsiz krediyi vereceğiz. Esnaf ve sanatkarlarımızın işine yarayacak buna benzer daha bir çok uygulama var, emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bu faizsiz krediyi bu günden itibaren aldığımız genelge doğrultusunda uygulamaya koyacağız. Esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. Başkanı Ali Evren'in ardından söz alan İl Başkanı Hakan Kahtalı ise yeni kurulan hükumetin icraatları ile ilgili istişarelerde bulunmak adına böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Biz AK Parti olarak hem 7 Haziran hem de 1 Kasım seçimleri öncesinde seçim beyannameleri oluşturmuştuk. 7 Haziran vaatlerinde esnafımıza destek vereceğimizi söylemiştik ama net rakamlar ortaya koyamamıştık. 1Kasım seçimlerinden önceki beyannamede ise daha net rakamlar ortaya koyduk ve durumu biraz daha netleştirdik. Mesela asgari ücretin bin 300 lira olacağını, yeni iş kuran kardeşlerimize 50 bin lira karşılıksız destek vereceğimizi, eğer bu da yetmezse 100 bin lira da faizsiz kredi vereceğimizi söylemiştik. Sayın Başbakanımız seçimlerden önce sözümüz senettir demişti ve öyle oldu. Seçimden hemen sonra vaatlerimizi yerine getirmek için çalışmaları başladık ve devam ediyoruz. İnşallah en geç 3 ay içerisinde bütün vaatlerimizi yerine getireceğiz" dedi.

Esnafa verilecek olan kredinin faizsiz olmasının çok önemli olduğunu belirten Kahtalı, "Bu destek esnafımızın çok işine yarayacak, onlar için bir can suyu olacak. Sözlerimizi tek tek yerine getiriyoruz, 30 bin TL faizsiz kredi uygulaması esnafımız için hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. Konuşmasının sonunda basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Kahtalı Malatya'ya yapılacak ikinci üniversite ile ilgili de çalışmaların devam ettiğini kaydederek üniversitenin kurulacağı alan için araştırmalara başladıklarını dile getirdi.

Kahtalı, "İnönü üniversitesi şehrin çok dışında bir yere kurulu. Oradaki Üniversitenin şehirle irtibatını bir türlü kuramıyoruz. Oradaki öğrencilerimiz bütün ihtiyaçlarını üniversite içinde karşılıyor. Biz şimdi şehirle entegrasyonu sağlayabilecek bir üniversite kurmalıyız. Bunun içinde üniversitenin kurulacağı alan çok önemli. Altay Kışlası'da alternatifler arasında ama Altay Kışlası Malatya'nın toplam meskun mahallinin dörtte biri kadar bir alanı kapsıyor. Çok büyük bir alan orası, oraya yeni bir şehir kurulabilir, yani orayı sadece bir üniversite alanı olarak düşünmek yanlış olur. Biz 2. üniversitenin yeri için farklı alternatifler üzerinde çalışıyoruz. İnşallah istediğimiz ölçekte bir yer buluruz ve 2. Üniversite inşaatına başlarız" şeklinde konuştu.

Kahtalı, Eskkk Ziyaretinde Konuştu

Kahtalı, Eskkk Ziyaretinde Konuştu

Kahtalı, Eskkk Ziyaretinde Konuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim