• BIST 9705.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Kahta’da Suriyeliler İçin Yardım Çadırı Kuruldu

Kahta’da Suriyeliler İçin Yardım Çadırı Kuruldu
Kahta Gönüllüler Platformu, Suriyeliler için yardım kampanyası başlattı.

Kahta Gönüllüler Platformu, Suriyeliler için yardım kampanyası başlattı.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde kısa bir süre önce kurulan Kahta Gönüllüler Platformu, İHH'ın Suriyeliler için başlattığı un kampanyasına destek vermek amacıyla 100. Yıl Parkı'nda yardım çadırı kurdu.

100. Yıl Parkı'nda İHH'ın "Bir Çuval Un" kampanyasına destek vermek amacıyla kurulan yardım çadırının açılışına, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tünçmen, Kahta Müftü Vekili Musa Çiftçi, İHH Kahta Temsilcisi İsmail Tümer ve Kahta Gönüllüler Platformu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yardım Kampanyası Kahta Müftülüğü Yatılı Kuran Kursu öğrencisi Mustafa Memi'nin Kuran tilavetiyle başladı.

Kuran tilavetinden sonra Kahta Gönüllüler Platformu adına İHH Kahta Temsilcisi İsmail Tümer yaptığı açıklamada, "Kampanya sonunda toplanan unlar, İHH aracılığıyla Suriye sınırında bulunan kamplar ve Suriye içlerinde bulunan İHH'nın ekmek fabrikalarında bir lokma ekmeğe muhtaç olan o mazlum ve mağdur insanlara bir ilaç gibi Allah'ın izniyle ulaşacaktır.

Maddi durumumuz ne olursa olsun, bir toplumda bereketin artmasını istiyorsak muhtaca ve mazluma destek olmalıyız. Allah sizi varlıkla da yoklukla da imtihan edebilir. Varlık imtihanını kaybedenlerden değil üzerimize düşeni yapanlardan olalım" diye konuştu.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ise konuşmasında, "İlçemiz kendisine yakışacak şekilde bir yardım kampanyası başlattı. Büyük olan Devletimiz ilk günden veri yaşanan bu insanlık dramına karşı, bu insanlar için tedbirler almıştır. Devletimizin Suriye'de zulüm ve baskı altında olan, savaş halinde olan insanlar için insanlık adına ortaya koyduğu irade ortadadır. Oradakilere her ne kadar Devletimizin yardımları olsa da, milletimizde insanlık adına orada yaşayan insanlara yardım etmek noktasında bir aşk ve bir şevk içerisindedir. Duyarlılık göstererek yardım kampanyasına destek vererek, tüm Kahta Halkına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrasında Platform Temsilcisi Mustafa Demir'in yapmış olduğu dua ile çadır açıldı.

Kahta’da Suriyeliler İçin Yardım Çadırı Kuruldu

Kahta’da Suriyeliler İçin Yardım Çadırı Kuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim